Asker uğurlama otomobilinden fidyeciler çıktı

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye yerleşen ve Zeytinburnu’nda teksitil işiyle uğraşan Suriyeli bir ailenin 2 çocuğunu kaçırarak 500 bin dolar fidye isteyen ve kaçarken bindikleri araca asker uğurlaması yapan araç görüntüsü veren birisi kadın 3 kişilik fidye çetesi 2 azemettiricileriyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Yayınlanma: 05.08.2017 - 14:44
Abone Ol google-news

 

Kaçırdıkları çocukların boğazına bıçak dayayarak çektikleri görüntüleri aileye gönderen fidyecilerin görüntülerini inceleyen Rehine Kurtarma ekibi, yaptığı 48 saatlik çalışmada önce fidyecilerin bulundukları alanı, ardından yer değiştirmek için bindikleri aracı tespit etti. Polisin peşlerinde olduğunu fark eden ve kaçırdıkları çocuklarla kaçmaya çalışan fidyeciler Ağva’da plakasını kapatacak şekilde önüne Türk bayrağı serilen otomobilin içerisinde yakalanıp gözaltına alınırken, kurtarılan çocuklar ailelerine teslim edildi.

 

500 BİN DOLAR İSTEDİLER

 

Yaptığı nefes kesen operasyonlarla son zamanlarda sıkça gündeme gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Rehine kurtarma timini harekete geçiren ihbar 31 Temmuz akşamı geldi. Zeytinburnu’nda karakola giden M.F.Z.isimli Suriyeli uyruklu bir şahıs yeğenlerinin kaybolduğunu ve kendisini telefonla arayan tanımadığı şahısların telefonda kendisine 2 yeğeninin ellerinde olduğunu ve canlarına karşılık 500 bin dolar istediğini söyledi.

 

Karakol tarafından ihbarın iletildiği Rehine Kurtarma ve Müzakere ekibi şantaj telefonunu alan amca M.F.Z.nin hattı üzerinde yaptığı incelemede kendisini arayan telefonun İran’dan sinyal verdiğini tespit ettiği sırada amca M.F.Z.’ye bu kez WhatsUpp ve Telegram üzerinden görüntüler geldi. Kaçırılan 10 ve 12 yaşlarındaki her ikisi de A.Z. isimli çocukların ağlayarak ve boğazlarına bıçak dayanarak “Baba, amca bizi kurtarın” yalvarışlarının bulunduğu görüntüleri de inceleyen ekipler, görüntüleri gönderen numaranın Şile Ağva civarlarından sinyal verdiğini belirleyince tespit edilen 41 km karelik alanı mercek altına aldı.

 

TÜRK BAYRAĞI YAKALATTI

 

24 saatlik bir süre içerisinde çocukların bulunduğu bölgeyi tespit eden kurtarma ekibi, görüntülerden de tespit ettiği fundalık alandan oluşan bölgeyi ablukaya alarak incelemeye başladı.Yapılan inceleme sırasında bölgede piknik yapan piknikçilerden de aldığı bilgi doğrultusunda biri bayan 3 kişilik fidye çetesinin bölgede olduğunu netleştiren ekiplerin çalışması sürerken, Çarşamba günü öğleden sonra Ağva yakınlarında önüne Türk bayrağı çekilerek plakası kapatılan ve asker uğurlama aracı süsü verilen bir araç ekibin dikkatini çekip takibe alındı.Takibe alındığını fark edince kaçmaya çalışan otomobille kovalamacaya giren ekipler jandarmanında yardımıyla aracı Ağva çıkışında yakalayıp durdurarak içerisinde arama yaptı.Arama yapılan araçta bulunan Hürriyet Demirlel, kardeşi Şuayip Demirel ve Murat Çalışkan etkisiz hale getirerek gözaltına alan ekipler araç içerisinde bulunan 10 ve 12 yaşlarındaki 2 çocuğu da kurtararak emniyete götürdü.

 

AZMETTİRİCİ DE GÖZALTINDA

 

31 Temmuz Pazartesi saat 15.30. sıralarında başlayıp 2 Ağustos Çarşamba günü 16.00 sıralarında sonuçlanan fidye serüvenini 24 saatlik gibi bir çalışmayla sonuçlandıran ve kaçırılan 2 çocuğu kurtarıp ailelerine teslim eden Asayiş Şube Rehine Kurtarma ve Müzakere timi yaptığı soruşturmanın devamında ifadelerini aldığı 3 fidyecinin ifadeleri doğrultusunda olayın azmettiricilerini de yakalayarak gözaltına aldı.

 

Fidyecilerin başı Hürriyet Demirel ve diğer 2 fidyecinin verdiği ifadelerde “Biz çocukları da, bablarını da, amcalarını da tanımayız. Bizi para karşılığında Nejmettin Koç ve Ahmet muş isimli şahıslar azmmettirdi. 500 bin dolar istettiler. Para gelince yarısını da bize vereceklerini söylediler” şeklinde verdiği ifadeyle harekete geçen ekipler 2 azmettiriciyi de Zeytinburnu’nda ki adreslerinde yakalayarak gözaltına alırken, her iki azmettiricinin de kaçırılan çocukların babasının arkadaşları oldukları ve çocukların babalarının yurt dışında olması nedeniyle amcayı aratıp tehdit ettirdikleri belirlendi.

 

48 saatlik bir kaçırılma olayı sonrasında kurtarılıp ailelerine teslim edilen ve psikolojileri kısmen bozulduğu öğrenilen 2 çocuğa uzmanlarca psikolojik detsek verileceği de öğrenilirken, kurtarma timinin yaptığı çalışmalarda amcayı İran’dan arayıp 500 bin dolar para isteyen şahısın 3 fidyeciden Murat Çalışkan’ın kaynı olduğuda tespit edildi.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler