Türk-İş'in Dalaman Belediyesi'ndeki işçileri DİSK üyeliğinden çıkardığı iddia edildi

Muğla'nın Dalaman Belediyesi'nde örgütlü olan Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'nın, bir grup işçiyi e-devlet şifresi ile kişisel bilgilerini kullanarak DİSK'e bağlı Genel- İş Sendikası'ndan çıkardığı, kendi sendikalarına üye yaptığı, ardından da kayıtlarını silip, bu kişileri sendika üyeliğinden düşürdüğü iddia edildi. Genel-İş Sendikası Muğla Temsilciliği ve 17 işçi, Belediye-İş Sendikası Muğla Temsilciliği ve 17 işçi, Belediye-İş Sendikası Muğla Temsilciliği yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 07.08.2017 - 18:17
Abone Ol google-news

Muğla'nın Dalaman Belediyesi'nde örgütlü olan Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'nın, bir grup işçiyi e-devlet şifresi ile kişisel bilgilerini kullanarak DİSK'e bağlı Genel- İş Sendikası'ndan çıkardığı, kendi sendikalarına üye yaptığı, ardından da kayıtlarını silip, bu kişileri sendika üyeliğinden düşürdüğü iddia edildi. Genel-İş Sendikası Muğla Temsilciliği ve 17 işçi, Belediye-İş Sendikası Muğla Temsilciliği yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Belediye-İş Sendikası Mali Genel Sekreteri Cahit Korkmaz ise iddianın asılsız olduğunu söyledi.


Muğla'nın Dalaman Belediyesi'nde, DİSK ve Türk-İş sendikaları arasında, geçen 1 Ağustos Salı günü kavga çıktı. Türk-İş'e bağlı Belediye-İş sendikasının örgütlü olduğu CHP'li Dalaman Belediyesi'nde Başkan Muhammet Şaşmaz'ın, işçilere Genel-İş'e üye olmaları yönündebaskı yaptığı iddiası üzerine yaşanan tartışma, yumruklu kavgaya dönüştü. Polis ve zabıta ekipleri kavgayı ayırdı. Masa ve sandalyelerin kırıldığı kavgada yaralananlar ambulanslarla kaldırıldıkları Dalaman Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavileri yapılıp, taburcu edildi. Taraflar birbirlerinden şikayetçi olurken, Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı.

E- DEVLET'İ KULLANARAK ÜYELİKTEN ÇIKARMA İDDİASI

Bu olayın yankıları sürerken, Genel-İş Sendikası Muğla Temsilciliği'nin, usulsüz şekilde üyelikten çıkartıldığını ileri sürdüğü 17 işçi ile birlikte Belediye-İş Sendikası Muğla Temsilciliği yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla, gerginlik farklı bir boyut kazandı. Dalaman'da adliye bulunmaması nedeniyle Ortaca Cumhuriyet Başsavcığı'na verilen dilekçede, Belediye-İş Sendikası Muğla Temsilciliği yetkililerinin, bir grup işçinin e-devlet şifresi ile kişisel bilgilerini kullanarak, DİSK'e bağlı Genel- İş Sendikası'ndan çıkardığı, ardından kendi sendikasına kaydettiği, sonra da bu kayıtları silip, bu kişileri sendika üyeliğinden düşürdüğü ileri sürülerek, sorumluların cezalandırılması istendi. Şikayetçi 17 işçi de tek tek suç duyurusu dilekçelerini savcılığa teslim etti.

İDDİAYI YALANLADI

Belediye-İş Sendikası Mali Genel Sekreteri Cahit Korkmaz ise iddiayı yalanlayarak, "İşçilerin sendikal faaliyetlerine kesinlikle müdahale etmedik. E-devlet şifresini de alarak böyle bir girişimde bulunmadık. Bunu işçilere baskı ile yaptıran Dalaman Belediye Başkanı'nın kendisidir" dedi. Korkmaz, Belediye Başkanı ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını da söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler