İnekleri telef olan köylüye mahkemeden şok

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde çiftçi, 47 yaşındaki Muharrem Özgün'ün 2 ineğinin telef olmasına neden olduğunu öne sürdüğü şantiye aleyhine yaptığı suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi. Soruşturma giderlerini Özgün'ün ödemesi kararlaştırıldı.

Yayınlanma: 08.08.2017 - 13:16
Abone Ol google-news


Geçen 9 Mayıs'ta ilçeye bağlı Şarköy Köyü'nde oturan evli 5 çocuk babası Muharrem Özgün, köy yakınlarında otlattığı 8 büyükbaş hayvanından 2'si Geminbeli Tünel inşaatının bulunduğu şantiye sahasından geçerken elektrik akımına kapılarak telef olduğunu öne sürdü. Özgün, firmanın yol altından çektiği elektrik kablosunun, üstünden iş makineleri geçmesi nedeni ile zarar görerek akımı toprağa vermesi nedeni ile hayvanlarının telef olduğunu belirterek şikayetçi oldu. Firma ise iddiayı kabul etmedi.

KASIT YOK GEREKÇESİYLE RET
Şikayet üzerine Suşehri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı soruşturma sonucunda şüpheliler hakkında mala zarar verme suçunun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi. Muharrem Özgün Şebinkarahisar Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak karara itiraz etti. İtirazı inceleyen mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı'nın takipsizlik kararını yerinde buldu. Mahkeme kararında Özgün'ün köyüne hayvanları ile giderken başka yol bulunmadığı için Geminbeli tünel inşaatı şantiyesinden geçtiği sırada 2 hayvanını elektrik çarpması sonucu öldüğü, bu nedenle kaçaktan sorumlu kişi ve kişilerden davacı olması üzerine işlem yapıldığı belirtildi. Ancak şüphelilerin üzerine atılı mala zarar verme suçunun ancak kastla veya olası kastla işlenebilen bir suç olduğu, olayın oluş şekli nazara alındığında taksirle meydana geldiği ve hayvanlara zarar vermek kastıyla hareket edildiğine dair kanıt bulunmadığına kanaat getirildiğine işaret edilerek bu nedenle savcılığın takipsizlik kararının yerinde olduğuna vurgu yapıldı. Soruşturma ve mahkeme aşamasındaki masrafların da Muharrem Özgün'den tahsil edilmesine karar verdi.
Özgün, olayın ardından bir de mahkeme masrafları yüklenerek mağdur edildiğini iddia etti ve üzgün olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler