Silivri'den mesaj var: Dayanışma büyüsün

Ankara Bağımsız Milletvekili Nazlıaka, tutuklu Cumhuriyetçileri ziyaret etti. Yayın Yönetmenimiz Murat Sabuncu, “Cumhuriyet gazetesiyle dayanışma demokrasi ve hak arayışı için büyük ümittir” dedi. Haks ızlığa uğrayanın sadece kendileri olmadığını söyleyen Sabuncu, “Aklım Nuriye ve Semih’te. Haklarının iade edilerek iyi haberlerini en kısa zamanda almayı umut ediyorum” dedi.

Yayınlanma: 08.08.2017 - 23:33
Abone Ol google-news

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarlarını ziyaret etti. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, “Haksızlığa uğrayan, cezaevine kapatılan sadece bizler değiliz. Başta düşünce ve ifade özgürlüklerini kullandıkları için tutuklananlar olmak üzere, haksızlığa uğramış herkes için dayanışmanın sürdürülmesi ve genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Nazlıaka, Silivri’de tutuklu bulunan arkadaşlarımızı ziyaret etti. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, “Cumhuriyet gazetesinin dayanışması Türkiye’de demokrasi ve hak arayışı noktasında büyük bir ümittir. Bağımsız gazetecilik ile dayanışan herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. Toplumda haksızlığa uğrayan, cezaevine kapatılanların sadece kendileri olmadığını dile getiren Sabuncu, “Başta düşünce ve ifade özgürlüklerini kullandıkları için tutuklananlar olmak üzere, haksızlığa uğramış herkes için dayanışmanın sürdürülmesi ve genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu umutla herkese sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Ve aklımın Nuriye ve Semih’in direnişinde olduğunu söyleyerek haklarının iade edilerek iyi haberlerini en kısa zamanda almayı umut ediyorum” dedi.

Tünelin ucundaki ışık

Cumhuriyet gazetesi yöneticilerinin bir sonraki duruşma tarihi olan 11 Eylül’ü “sakin ve soğukkanlı bir şekilde” beklediklerini belirten Nazlıaka ise “Yargılanan arkadaşlarımız savunmalarını yaparken suçsuz olduklarını kanıtlamak için değil, isnat edilen uyduruk suçların mesnetsizliğini anlatmak için konuştular. Yalanın iktidarında gerçekleri anlattılar, güçlerini hakikate olan inançlarından, onlara duyulan güvenden ve dayanışmadan aldılar” dedi. Cumhuriyet davasında yargılanan herkesin beraat etmesini, tutukluların serbest kalmasını isteyen Nazlıaka, “Amaç Cumhuriyet’i yıpratmak ama başaramayacaklar. Artık tünelin ucundaki ışık göründü” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler