Fatih Akın'ın son filminin Oscar'a aday gösterileceği iddia edildi

Fatih Akın’ın son filmi ‘Solgun’un ‘En İyi Yabancı Film’ dalında Oscar’a aday gösterileceği iddia edildi.

Yayınlanma: 10.08.2017 - 12:14
Abone Ol google-news



Yönetmen Fatih Akın’ın son filmi ‘Solgun’un Kuzey Amerika hakları dünyaca ünlü dağıtım şirketi Magnolia Pictures tarafından alındı.

Bu gelişmeden sonra filmin bu sene Oscar Akademi Ödülleri’nde “En İyi Yabancı Film” dalında adaylık alacağı konuşulmaya başlandı.

Filmi Oscar’a yaklaştıran en büyük etkinin başrol oyuncusu Diane Kruger’in performansı olarak gösterildi.

Filmin başrolünü üstlenen Kruger, bu rolüyle 70’inci Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görülmüştü.

Film daha önce de Fransa’da düzenlenen 70. Cannes Film Festivali’nde gösterilmişti.

Başarılı yönetmen Berlin'de Altın Ayı kazanmıştı

İlk kısa filmini 1995 yılında yönetti ve bu filmle Hamburg Uluslararası Kısa Film Festivali’nde ilk ödülünü aldı. Daha sonra da I'm Juli, Solino, Yaşamın Kıyısında, Soul Kitchen gibi filme imza atan Akın başrollerinde  Sibel Kekilli ve Birol Ünel, Meltem Cumbul, Güven Kıraç'ın yer aldığı Duvara Karşı (Gegen Die Wand) isimli filmiyle Metin Erksan'ın Susuz Yaz'ından 40 yıl sonra Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı Ödülü'nü kazandı.

2005 yılında Kebab Connection isimli bir filmin senaristliğini, diğer kişilerle beraber, üstlendi. Aynı yıl içerisinde Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul (İstanbul Hatırası) adlı, İstanbul'un barındırdığı değişik müzikleri ve müzik kültürleri üzerine bir belgeselin yönetmenliğini yapmıştır. Belgeselin anlatımını Almanya'nın ünlü endüstriyel rock gruplarından Einstürzende Neubauten'ın bas gitaristi Alexander Hacke yapmıştır.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler