Akit yazarından Enis Berberoğlu'na çirkin iftira

FETO’nun kullandığı esrarengiz evlilik metotları' başlıklı yazıda Enis Berberoğlu'nun kızının Ekrem Dumanlı'nın gelini olduğunu iddia eden Akit yazarı Nurettin Veren, buradan yola çıkarak bir de komplo teorisine imza attı.

Yayınlanma: 10.08.2017 - 15:28
Abone Ol google-news

Sosyal medya trolleri tarafından yayılan yalanı köşesine taşıyan Veren'in hatası gün içinde anlaşılınca Akit'in internet sitesindeki yazıda ilgili bölüm çıkartıldı. Ancak söz konusu yalan ifadeler gazetenin bugünkü sayısında ve medya sitelerinde olduğu gibi yer aldı.

Uzun yıllar Gülen Cemaati içinde yer aldıktan sonra yollarını ayıran Nurettin Veren, bir süredir Akit gazetesinde FETÖ'ye dair yazılar yazıyor. Veren, bugünkü yazısında MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında büyük bir yalanı köşesine taşıdı.

Enis Berberoğlu'nun Mülteci Hakları Merkezi'nde çalışan Enis-Oya Berberoğlu çiftinin kızı Dilara Berberoğlu'nun Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ve firari FETÖ sanığı Ekrem Dumanlı'nın gelini olduğunu iddia eden Nurettin Veren, tamamen yalan olan bu iddiadan yola çıkarak bir de komplo teorisi kurdu.

CHP ile FETÖ arasında zorlama bir ilişki kurma gayreti ile yazıldığı düşüncesi uyandıran yazıdaki iddianın yalan olduğu konusunda Dilara Berberoğlu'nun avukartı tarafından uyarılan Akit yönetimi, gazetenin internet sitesinde yazıdan bu bölümü kaldırdı. Ancak medya sitelerinde ve gazetede yalan iddia olduğu gibi yer aldı.,

FETÖ hakkında önemli bilgiler paylaştığı iddia edilen ve uzun yıllar söz konusu yapının içinde yer alan Nurettin Veren'in yalan olduğu çok açık olan bu iddiayı gerçekmiş gibi köşesine taşıması, FETÖ soruşturması konusunda bilgi kirliliğinin özellikle yandaş medya tarafından yaratıldığı şüphesi yarattı.

Enis-Oya Berberoğlu çiftinin kızı Zeynep Dilara Berberoğlu

BERBEROĞLU'NUN AVUKATINDAN AKİT'E İHTAR

Söz konusu yazı üzerine Zeynep Dilara Berberoğlu'nun avukatı Yiğit Acar, Akit Gazetesi'ne bir tekzip metni göndererek gerçeklikle ilgisi olmayan iddianın düzeltilmesini istedi. 

Zeynep Dilara Berberoğlu'nun bugüne kadar hiç evlenmediği ve bekar olduğu hatırlatılan tekzip metni şöyle:

10 Ağustos 2017 tarihli sayınızın Nurettin Veren'e ait köşe yazısında, müvekkilim Zeynep Dilara Berberoğlu'na yönelik hakaret ve iftira içerikli cümleler yer almaktadır.

 Sayn Veren köşesinde maddi gerçekten tamamen uzak, görünür gerçeklikle hiçbir ilgisi olmayan ve biçim-içerik dengesi de gözetilmeden müvekkilimin kişilik haklarını maddi ve manevi zarara uğratacak bir fiilde bulunmuştur.

 Avukatlık mesleğini icra eden 28 yaşında medeni hali bekar olan bir hanımefendiye ilişkin, akıl ve terbiye dışı iddialara yönelik şunu vurgulamak zaruridir:

 Zeynep Dilara Berberoğlu bugüne kadar hiç evlenmemiştir, medeni hali bekardır.

Hayatında bırakın Ekrem Dumanlı'nın çocuğunu, ne Ekrem Dumanlı'yı tanımış, ne tanışmış, ne de biraraya gelmiştir.

Ekrem Dumanlı'nın adını dahi ancak geçen ay duymuştur, kim olduğunu bendeniz avukatından öğrenmiştir.

 Zeynep Dilara Berberoğlu mesleğini başarıyla icra eden iyi eğitim almış bir avukattır. Hayatında tek bir soruşturmaya dahi muhattap olmamış, ne Mahkeme ne Hakimlik ne Cumhuriyet Savcılığı huzurunda, ne de kolluk marifetinde -tanık olarak bile- "ifade" dahi vermemiştir.

Müvekkilim Adalet Bakanlığı'ndan da teyit edilebileceği üzerine mesleğine başarıyla devam eden ve hakkında hiçbir adli soruştuma hiçbir dönemde gerçekleşmemiş bir avukattır.

 Yazarın "aile", "evlat", "vicdan" gibi kavramlara önem verip vermediğini ya da bir suç kastı olup olmadığını bilmemekle birlikte, işlediği fiile ilişkin hukuki ve cezai sorumluluğuna dair sair haklarımız saklı kalmak üzere sizi gereğinin icrası için bilgilendirmeyi görev kabul ederim.

 Sayın Nurettin Veren gibi tecrübeli bir yazarın, bu kadar yanlış bilgiyi bir araya nasıl getirebildiğini anlamakta zorlanırken, bir sonraki yazısında yine köşesinden kamuoyuna doğru bilgileri iletmesi saygıyla arz ve talep ederim.

Zeynep Dilara Berberoğlu
Vekili
Av. Yiğit ACAR

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler