Hande Kader cinayeti: Bir yıl geçmesine rağmen dosyada şüpheli yok

İstanbul’da geçen sene yakılmış halde bulunan trans kadın Hande Kader dosyasında cinayetin üzerinden bir sene geçmesine rağmen tek bir şüpheli yer almadı.

Yayınlanma: 10.08.2017 - 17:49
Abone Ol google-news

Avukat Fırat Söyle, “Dosya henüz faili meçhul ile rafa kaldırılmış değil. Savcılık, telefon görüşmelerinden bir sonuca ulaşmaya çalışıyor. Cinayetin aydınlatılabilmesi için yakın arkadaşlarının vereceği bilgiler önem arz ediyor” dedi.

Journo'dan Burcu Karakaşın haberine göre, Trans kadın Hande Kader’in arkadaşları 4 Ağustos 2016 tarihinde Gayrettepe Emniyet Müdürlüğüne arkadaşlarına bir süredir ulaşamadıklarını belirterek kayıp başvurusu yaptı. Emniyete bilgi verilmesinden iki gün sonra İstanbul Zekeriyaköy yakınlarında ormanlık alanda çevre sakinleri tarafından bir ceset bulundu.

Yapılan DNA incelemesi sonucunda, belden aşağısı yanık halde bulunan cesedin kayıp olan trans kadın Hande Kader’e ait olduğu anlaşıldı. Adli Tıp Kurumunda tamamlanan otopsi işlemlerinin ardından aile cenazeyi istemediği için Hande Kader kimsesizler mezarlığına defnedildi. Kader’in vahşi bir şekilde katledilmesinin ardından sosyal medyada trans cinayetlerine karşı ses çıkarılması için kampanya başlatıldı ve İstiklal Caddesinde eylem düzenlendi.

Telefon görüşmeleri incelenecek

Cinayetin ardından başlatılan soruşturmada, aradan bir yıl geçmesine rağmen ilerleme kaydedilemedi. Alınan bilgiye göre, savcılık soruşturması kapsamında bugüne kadar Hande Kader’in arkadaşlarının ifadesine başvuruldu ve bu ifadeler doğrultusunda Şişli civarındaki MOBESE kameraları incelendi. Ancak yapılan incelemeler, şüpheli ya da şüpheliler konusunda bir netice vermedi.

Avukat Fırat Söyle, savcılığın Kader öldürülmeden önce yaptığı telefon görüşmelerinin incelenmesinin ardından bir sonuca varılabileceğini söyledi. Avukat Söyle, “Dosya henüz faili meçhul ile rafa kaldırılmış değil. Gelinen aşama itibari ile dosyanın halen yol alacağı kesindir. Telefon görüşmelerinin araştırılmasının ardından fail veya faillere ulaşma şansı olacaktır” diye konuştu.

‘Yakın çevresi yardımcı olmalı' 

Avukat Fırat Söyle, telefon görüşmeleri incelemesinin yanı sıra yapılacak ihbar ve şikayetlerin de önemli olduğunu vurgulayarak, “Aksi takdirde fail veya faillere ulaşma şansı olmayabilir. Hande Kader’in yakın çevresinin soruşturmaya yardımcı olması gerekmektedir. Cinayetin aydınlatılabilmesi için jandarma kadar yakın arkadaşlarının vereceği bilgiler de önem arz ediyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler