HDP'li vekillerin önünü sivil araçla kesen binbaşı: İster sivil araçla gelirim, ister resmi araçla

Van-Edremit karayolunda seyahat halinde bulunan HDP milletvekilleri Garo Paylan ve Bedia Özgökçe Ertan’ın yer aldığı parti heyetinin ‘jandarma binbaşısı’ olduğunu söyleyen silahlı bir kişi ve yanındaki kişiler tarafından sivil araçla durdurdu ve kimlik kontrolü yaptı.

Yayınlanma: 12.08.2017 - 20:07
Abone Ol google-news
<video:802016>

HDP Milletvekilleri Garo Paylan, Bedia Özgökçe Ertan ve danışmanlarının içinde bulunduğu araç, Edremit-Van karayolu üzerinde, jandarma tarafından sivil plakalı bir araç ile durduruldu. Vekillere ve beraberindekilere kimlik sorgusu yaptı. HDP Grup Başkanvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Ahmet Yıldırım, konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınlayarak durumun yasa dışı olduğunu belirtti.

SİVİL BİR ARAÇ VEKİLLERİN BULUNDUĞU ARACI DURDURDU

Diyarbakır ve İstanbul’un ardından Van’da devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde bulunan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ile HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, beraberlerinde TBMM personeli danışmanların da olduğu araçla Edremit-Van karayolunda seyrederken yolları sivil plakalı bir araç tarafından kesildi.Araçtan inen ve asker olduğunu belirten kişiler HDP'li vekillere ve beraberindekilere kimlik sorgusu yaptı.

Sivil plakalı araçtan inen sivil giyimli bir kişi, HDP milletvekillerinin bulunduğu araca yöneldi. Vekillerin cep telefonuyla görüntü almaya başlaması üzerine söz konusu kişi, kendisini Van-Edremit İlçe Jandarma Komutanı ve jandarma binbaşısı olarak tanıtarak araçtakilerin kimliklerini istedi.

'JANDARMA GÖREVLİLERİ HADLERİNİ AŞMIŞTIR'

HDP Grup Başkanvekilleri Ahmet Yıldırım ve Filiz Kerestecioğlu tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Edremit’te bulunan ve üzerine tuvalet yapılan Ermeni mezarlığının olduğu bölgede incelemelerde bulunduktan sonra Van’daki Vicdan ve Adalet Nöbeti alanına dönmekte olan HDP milletvekillerinin yollarının kesilerek 15 dakika boyunda durduruldukları noktanın herhangi bir kontrol noktası olmadığı belirtildi. Söz konusu bölgenin jandarmanın görev alanı olmadığı da ifade edilerek Van-Edremit Jandarma Bölge Komutanı, jandarma binbaşısı olduğunu iddia eden kişinin, söz konusu bölgede yetki alanını aştığı, HDP milletvekillerine ve beraberindekilere gösterdiği tutumla da haddini aştığı kaydedildi.

Milletvekillerinin yollarının kesilmesinin ve ısrarla kimlik kontrolü yapılmak istenmesinin bütünüyle yasa dışı ve hukuksuz bir uygulama olduğu belirtilirken TBMM Başkanı'nın, üyelerine ve personeline yönelik bu yasa dışı ve hukuk dışı çirkin davranışa ilişkin bir tutum alması gerektiği vurgulandı.

Açıklamanın sonunda HDP Milletvekilleri Paylan ve Ertan'ın yollarının bu şekilde kesilmesi nedeniyle ilgililer hakkında gerekli hukuki girişimlerin başlatılacağı, suç duyurusu yapılacağı ve hukuk düzleminde hesap sorulacağı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler