Milli kick boksçuyu vuran sanık: Korkutmak için tüfeği ateşledim

Bursa’da milli kick boksçuyu göğsünden vuran şahsın yargılanmasına başlandı. Sanık, olaydan bir hafta önce kardeşinin bıçaklandığını belirterek, kick boksçunun üzerine atlamasıyla korkutmak için tüfeği ateşlediğini söyledi.

Yayınlanma: 13.08.2017 - 10:11
Abone Ol google-news

Geçen Mart ayında merkez Yıldırım’a bağlı Yediselviler Mahallesi’nde meydana gelen olayda yeğeninin doğum günü için yaş pasta alıp eve gelen kick boks milli takımı sporcusu 21 yaşındaki Mehmet Muhittin Saltık, kimliği belirsiz bir kişinin cep telefonuyla araması üzerine evden dışarı çıktı. Şahıs, kapı önüne çıkan Saltık’a elinde bulunan pompalı av tüfeğiyle ateş ettikten sonra kaçtı. Göğüs bölgesine isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Mehmet Muhittin Saltık, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 21 yaşındaki Mehmet Yıldırım olayın ardından 2 ay sonra tutuklandı.

"OLAYDAN ÖNCE KARDEŞİMİ BIÇAKLAMIŞ"

Sanık hakkında Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı. Mahkemede ifade veren sanık, "Olaydan önce kardeşim bıçakla yaralanmış. Olayı Mehmet Muhittin Saltık’ın yaptığını öğrendim. Sosyal medyadan fotoğrafını buldum. Kardeşim fotoğrafı teyit etti. 4 ay önce internetten aldığı pompalı tüfekle evinin oraya gittim. Tüfeği bir arabaya yasladım. Aşağıya, yukarıya doğru yürüdüm. O sırada Mehmet Saltık aradan çıktı. İkimizde baştan birbirimizi tanımadık. Onu tanıyınca kardeşimi neden bıçakladığını sordum. ’Kardeşini kestim, seni de keseceğim’ diyerek üzerime atladı. Bende korkutmak için tüfeği ateşledim. Paniğe kapılıp, tekrar havaya ateş ettim. Ben onu göğsünden vurmak istemedim" dedi.

Şahitlerin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, Mehmet Muhittin Saltık’ın bir sonraki celseye zorla getirilmesine, diğer şahitlerin dinlenmesine, eksik evrakların tamamlanmasına, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler