Başbakan Yıldırım'ın gençlere dil eleştirisi akıllara bu görüntüleri getirdi

Başbakan Binali Yıldırım "Türkçe Yaz Okulu" kapanış programında yaptığı konuşmada "Ne yazık ki sosyal medya dili, gençlerimiz arasında geçerli bir yazı, iletişim diline dönüşüyor. Anlamsız kısaltmalar, aralarına serpiştirilen yabancı kelimeler, bozuk cümleler giderek sıradan hale geliyor." ifadelerinde bulundu. Bu konuşma akıllara Yıldırım'ın Salih Erkan İlkokulu'nun açılışındaki ve Ankara'da Cebeci Ortaokulu'nda karne dağıtım töreninde tahtaya yazı yazdığı görüntüleri getirdi.

Yayınlanma: 15.08.2017 - 15:34
Abone Ol google-news

<video:757854>




Başbakan Binali Yıldırım, "Türkçe Yaz Okulu" kapanış programında yaptığı konuşmada, dilin önemine vurgu yaparak, "Dil sadece bir iletişim aracı değildir. Değerlerimizin taşıyıcısı milli kimliğin sembolüdür. Ne yazık ki sosyal medya dili, gençlerimiz arasında geçerli bir yazı, iletişim diline dönüşüyor. Anlamsız kısaltmalar, aralarına serpiştirilen yabancı kelimeler, bozuk cümleler giderek sıradan hale geliyor. Dilimizi kısırlaştıran, nesiller arasındaki iletişimi yok eden, Türkçeden ziyade nevzuhur bir kuş dilini andıran bu çürümeye artık 'dur' deme zamanı gelmiştir. Milli bir seferberlik ruhu ile çalışarak gençlerimize sözün, dilin, kelimelerin değerini ene iyi şekilde anlatmalıyız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, bu yıl 8'ncisi yapılan Yunus Emre Enstitüsü'nün "Türkçe Yaz Okulu" kapanış programında konuştu. Yıldırım, "Yaptığınız iş çok güzel, çok hayırlı bir iş. Yunus Emre Enstitüsü'nü de tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum. Ülkeler, kültürel ve tarihi derinlikleri ile orantılı olarak ellerindeki her imkanı bu dış politika aracına dönüştürmenin gayreti içerisindeler. Türkiye olarak biz du değişim sürecinin dışında olmadık, olmayacağız. Son 15 yıl içerisinde zamanın ruhuna uygun bir şekilde dış politikada araçlarımızı zenginleştirme konusunda büyük hamleler yaptık. Bu süreçte en büyük dönüşümü dış politikada gerçekleştirdik" diye konuştu.

TAHTAYA YAZDIĞI YAZI GÜNDEM OLMUŞTU

Bu konuşma sonrasında akıllara Binali Yıldırım'ın geçmişte tahtaya yazı yazdığı görüntüler akla geldi. Salih Erkan İlkokulu'nun açılışında Başbakan Binali Yıldırım, sınıf tahtasına yazdığı mesaj ile sosyal medyada günün konusu olmuştu. Tahtaya, “2016-2017 Eğitim Öğretim yılı hayırlı ve başarılı olsun” yazan Yıldırım’ın imla hatalarına sınıfta bulunan öğretmenler müdahale etmişti. Daha sonra ise Ankara Cebeci Ortaokulu'nda karne dağıtma merasimi sırasında tahtaya yazı yazan Yıldırım "sevgiler" kelimesini yazarken ‘g’ harfinin üzerine şapka olup olmadığını sorup, “Yok efendim” cevabını alınca da öğretmene dönerek gülmüştü ve “Ben zaten oldum olası bu ‘yumuşak g’yi anlayamıyorum" demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler