CHP'li Hamzaçebi: CHP’de FETÖ’cü aramak bir siyasal fantezidir

TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Erdoğan’ın tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerini "CHP’de FETÖ’cü aramak bir siyasal fantezidir" sözleriyle değerlendirdi.

Yayınlanma: 16.08.2017 - 14:53
Abone Ol google-news



Öğle saatlerinde Trabzon’a gelen TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u makamında ziyaret etti ardından partisinin il başkanlığı binasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

EREN BÜTÜN TÜRKİYE’NİN EVLADIDIR’

Maçka’da şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün ailesine taziye ziyaretinde bulunacağını belirten Hamzaçebi “Sayın Valimiz PKK terörü ile mücadele konusunda kentte neler yapıldığı konusunda beni bilgilendirdi. Kendisine bu konuda Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle mücadelesi ve özellikle kentteki terörle mücadelesi konusunda başarılar diledim. Bugün Maçka’da şehit Eren Bülbül kardeşimizin ailesine taziye ziyaretinde bulunacağım. 15 yaşındaki gencimiz PKK tarafından acımasız şekilde katledilmiştir. Eren yavrumuzun acısı hala yüreğimizdedir. O acıyı yaşıyoruz, hissediyoruz. Eren bütün Türkiye’nin evladıdır. Gönüllerimizde yaşayacaktır” dedi.

'BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZÜMÜ SİYASETTEDİR’

Terörün başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını kaydeden Hamzaçebi, “PKK terörünü, IŞID ve diğer terör örgütlerini milletçe lanetliyoruz. Terörün başarıya ulaşması mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti terör karşısında sınanmış test edilmiş bir devlettir. Biz bu mücadelede devletimizin hükümetimizin yanındayız. Bütün sorunların çözümü siyasettir. Siyaset kurumu ne kadar güçlü olursa sorunlar o kadar çözülür. Şu anda Türkiye’de siyasete hakim olan dil iyi değil. Gerginleştirici dil var. Siyasette ki bu üslubun yumuşaması bu gerginliğin sona ermesi gerekir. Gerginlik kutuplaşma demektir. Kutuplaşma toplumsal bağlarımızın zayıflaması ve dayanışmanın çökmesi demektir” diye konuştu.

‘FETÖ İLE MÜCADELE SON DERECE ÖNEMLİDİR’
Türkiye’nin çok büyük sorunları olduğuna işaret eden Hamzaçebi, şöyle konuştu:
“Şu anda kullanılan dil şu anda ki ortam, atmosfer bunu getirmiştir. Bunu aşmalıyız, aşmak zorundayız. Türkiye’nin çok büyük sorunları var. Türkiye’nin terör sorunu var, ekonomik sorunları var, dış ilişkilerde yaşanan sorunlar var. Türkiye’nin AB ile ilişkileri olumlu seyretmiyor. Trabzon turizmde atılım yaptı ama bu atılımı Türkiye’nin genelinde göremiyoruz. 3 yıllık turizm geliri kaybı 30 milyar dolardır. Bunu aşmak zorundayız. Ülkede sürdürebilir ekonomik büyümeyi sağlamak, özgür demokratik Türkiye’yi gerçekleştirmek, insan haklarını güvence altına alan demokrasiye ulaşmak için siyaset kurumun üzerine düşen büyük görevler vardır. Türkiye normalleşmeye ihtiyacımız var. Bunun için FETÖ ile mücadele kararlılığından asla vazgeçmeden OHAL’in sona erdirilmesi lazım. Bu ekonomimizdeki dengelerin kurulması açısından zorunludur. Evet, FETÖ ile mücadele Türkiye Cumhuriyeti’nin son yıllarda karşılaştığı bu önemli bir badireyi aşma mücadele devam etmelidir. Eğer 15 Temmuz darbe teşebbüsü hedefine ulaşmış olsaydı Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık dönemlerinden birine girmiş olacaktı. O nedenle FETÖ ile mücadele son derece önemlidir. Ama bu Türkiye’nin sürekli olarak OHAL ile yaşamasına da gerektirmiyor. Türkiye’nin OHAL’i sona erdirip yine FETÖ ile mücadelesini sürdürebilir.”

CHP’DE FETÖ’CÜ ARAMAK SİYASİ FANTEZİDİR

Kendisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tutuklu CHP milletvekili Enis Berberoğlu ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili 'Yakında Kılıçdaroğlu'nun içerdeki zatla bağlantısı çıkarsa şaşırmayın ha' şeklinde sözlerinin hatırlatılması üzerine konuşan Hamzaçebi şunları söyledi:
“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ana muhalefet partisinin lideridir. Değil Sayın Kılıçdaroğlu CHP’nin herhangi bir milletvekilinin sözü edilen türde bir suçu işlemesi mümkün değildir. Bunun konuşulması bile bir talihsizliktir. Türkiye Cumhuriyeti'nde yasalar karşısında herkes eşittir. Bir kişinin Genel Başkan olması, milletvekili olması kimseye bir ayrıcalık sağlamıyor. Ama hiç kimsenin de sahip olduğu unvanlara sığınarak bir açıklama yaptığını bir şeylerden kaçındığını ben görmüyorum. Ben bu iddiaları reddediyorum. Bunlar doğru değil. Bunlar demokrasimize zarar verir. Şimdi yapılması gereken gerilimi yükseltmek değil gerilimi düşürmektir. Türkiye’yi normalleştirmektir. İthamlarla, günlük siyasi manevralarla rakibi sıkıştırmak gibi politikalarla ülkenin mesafe alması ve sorunlarını aşması mümkün değildir. CHP’de FETÖ’cü aramak bir siyasal fantezidir. Bunu asla kabul etmiyorum. Ancak şunun ortaya çıkması lazım; FETÖ ile büyük bir mücadele yürütüyor. Bu mücadelenin başarıya ulaşması demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği açısından şarttır. Ancak bu mücadeleyi yaparken sadece belli kurumlarda FETÖ’cü arayıp da belli kurumlarda aramamayı ben anlamış değilim. FETÖ’nün iş dünyasındaki, medyadaki, kamu yönetimindeki ayağı ortaya çıkarılıyor. Yargıdaki, üniversitelerdeki, sivil toplumlardaki bütün ayakları ortaya çıkarılıyor. Ama henüz siyasi bir ayak ortaya konulmuş değil. Gönül ister ki, bu ayak ciddi şekilde ortaya konulabilsin. Bu ayak ortaya konulursa Türkiye gerçekten FETÖ ile mücadelesi ciddi şekilde ortaya çıkacaktır. Böyle bir kumpas iddiası demokrasiye kumpastır. CHP’ye böyle bir kumpas kuruluyor ise bu kumpasın altında kendileri kalırlar. Ben Kral’dan çok Kral’cı bir tutumun olduğunu görüyorum.”

'SORUŞTURMAYI BEKLEMEK LAZIM’

Maçka’da Eren Bülbül’ün şehit düşmesi sonrasında ortaya atılan ‘İhmal’ iddialarını TBMM’ye taşıyıp taşımayacağı sorusuna ise Hamzaçebi, “Eren Bülbül evladımızın annesinin, yüreği yanan annenin yakınmalarını şikayetlerini bütün Türkiye dinledi. İçişleri Bakanlığımızın bu konuda açtığı bir soruşturma olduğunu biliyoruz. Yapılması gereken bu soruşturmanın sonucunu beklemektir. Orada Eren evladımız astsubayımız şehit oldu, yaralı bir polisimiz var. Bunların hepsi yüreğimizi yakıyor. Bunları konuşmanın zamanı değil. Gelecekte parlamentoda yapılması gereken bir şey varsa elbette bunlar yapılır. O soruşturmanın soruncunu beklemek lazım. O soruşturmanın sonucu kamuoyuna sunulur. Kamuoyu tatmin olunmazsa duruma göre bir daha değerlendirilir” yanıtını verdi.

EREN BÜLBÜL’ÜN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Akif Hamzaçebi, Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün Sukenarı Mahallesi’nde taziyeleri kabul eden ailesini de ziyaret etti. Ziyarette Hamzaçebi’nin yanı sıra CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ve birçok partili de yer aldı.

Burada Eren Bülbül’ün ağabeyleri Erdoğan ve Çağlar Bülbül ile görüşen ve taziye dileklerinde bulanan Hamzaçebi aileye kartını vererek bir sıkıntılarının olması durumunda kendisini çekinmeden arayabileceklerini söyledi.

‘BU ACI BÜTÜN İNSANLIĞIN ACISIDIR’

Ziyarette konuşan ve PKK terör örgütünün hain eylemini kınadıklarını belirten TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, “PKK'nın hain eylemini hepimiz kınıyoruz. Eren’i bütün Türkiye’nin evladı yapan acı bir eylemdi. Hangi terör örgütü olursa olsun hiçbir zaman Türkiye’yi bölmek gibi bir amaca ulaşamayacaktır. Milletimiz karşısında dimdik ayakta duracaktır. Milletimiz buna müsaade etmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti buna müsaade etmeyecektir. Bu mücadele hep birlikte milletçe yürüttüğümüz mücadeledir. Bu acı bütün insanlığın acısıdır. Sayın Genel Başkanımızın taziye dileklerini de iletiyorum. Bu ülkede ay yıldızlı bayrağımız altında sonsuza kadar yaşayacağız bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler