Rize’de sel sularına kapılan bir kişi kayboldu

Rize’nin Çayeli ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sonrası bir kişi sel sularına kapılarak kayboldu.

Yayınlanma: 17.08.2017 - 09:29
Abone Ol google-news
<video:805240>

Rize’de dün akşam ve gece etkili olan şiddetli yağış sonrası Çayeli ilçesindeki Derecik köyünde Mehmet Küçüksarı (49) isimli vatandaş sel sularına kapılarak kayboldu.

Otomobili ve kıyafetleri dere kenarında bulunan Küçüksarı’yı arama çalışmaları köylüler tarafından yürütülüyor.

Sel sularına kapılarak kaybolan Mehmet Küçüksarı'nın ağabeyi Ramazan Küçüksarı, kardeşinin yaylada kaldığını belirterek, "Otomobiliyle giderken sel sularını geçemedi. Bugün gömleği ve pantolonunu bulunca sel sularına kapıldığını kesinleştirdik. 4 çocuğu vardı fabrikada çalışırdı. Tek umudumuz bulunması" dedi.

 ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

RİZE'nin Çayeli İlçesi'nde etkili olan şiddetli yağışlar sonrası oluşan sele kapılarak kaybolduğu sanılan çay fabrikasında işçi olarak çalışan 4 çocuk babası 49 yaşındaki Mehmet Küçüksarı için arama çalışmaları sürdürülüyor.

Çayeli İlçesi Derecik Köyü'nde önceki gece çalıştığı çay fabrikasına gitmek için otomobiliyle evden çıkan Mehmet Küçüksarı'dan haber alamayan yakınları dün gün boyu bölgede arama çalışması yaptı. Otomobili dere kenarında kapısı açık halde bulunan Küçüksarı'nın gömleği ve pantolonu da dere yatağında bulundu. Gece heyelan nedeniyle kapanan yolu açmaya çalıştığı sırada sel sularına kapıldığı sanılan Küçüksarı için Jandarma ekiplerine haber verildi. Bu sabah Jandarma ekipleri ile köye gelen AFAD ve İkizdere Arama Kurtarma (İDAK) ekibi arama çalışması başlattı. Vadinin dik ve uçurum olması nedeniyle arama çalışmaları güçlükle sürdürülüyor. Bölgede toplanan çok sayıda vatandaşta arama çalışmalarını izliyor.

'SUYA KAPILDIĞINI SANIYORUZ'

Kayıp Mehmet Küçüksarı'nın ağabeyi Orhan Küçüksar, iki kez telefonla aradığı kardeşine ulaşamadığını belirterek, "Sabah arabasını dereye yakın bir yerde bulduk. Yoldan su akıyordu. Yoldan akan çok yoğun sudan geçmek mümkün değildi. Arabayı bırakarak oradan yaya geçerken suya kapıldığını sanıyoruz" dedi ve kardeşinin bulunmasını temenni etti. Komşusu Adem Külünkoğlu'da bir süre haber alamadıkları Mehmet Küçüksarı'nıj n önce arabasının ardından gömleğinin bulunduğunu belirterek, "Yol selden kapanmıştı. Sel sularından geçmeye çalışınca suya kapıldığını düşünüyoruz. Bu konuda tereddüdümüz kalmadı. İnşallah cesedini bulabiliriz" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler