Aroma’da grev var

Bursa’da faaliyet gösteren meşrubat firmasın Aroma'nın iki fabrikasında, toplu sözleşme görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş Sendikası üyesi işçiler greve başladı.

Yayınlanma: 17.08.2017 - 13:50
Abone Ol google-news

Tek Gıda İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Zeki Ertürk, Gürsu’daki meyve suyu fabrikasıyla Derekızık’taki su dolum tesislerindeki çalışan toplam 290 işçi için yaklaşık 6 aydır görüşme yaptıklarını, işverenin grev öncesine kadar masaya sıfır zam teklifiyle oturduğunu,sendikanın kararlığını görünce 275 Türk lirası artış önerdiğini, sendikanın 600 Türk liralık önerisini 460 Türk lirasına yıl başına kıdemi de 20 TL’den 12 TL’ye çekmesine karşın işverenin bu yaklaşımı reddetmesi üzerine greve çıktıklarını açıkladı. Ertürk, “Biz üretimden yanayız. İşverene de ‘greve çıkıyoruz ama görüşmeye de açığız’ dedik. Üyelerimiz ve sendikamız emeğin karşılığını alıncaya kadar grevi sürdürecektir” dedi.

AROMA çalışanları, Bursa’daki sendikaların şube başkanlarıyla destek için Gürsu’ya gelen emekçilerin desteği ile “Bu İş Yerinde Grev Var” pankartını fabrika girişine astı. Tek Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Akyürek’te, çalışanlara görüşme süreciyle ilgili bilgi verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler