18 yıl sonra kahreden soru: Değdi mi kolonların kesilmesine?

17 Ağustos 1999'daki büyük depremin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde, 17 Ağustos Mezarlığı'nda depremde ölenler için dualar okundu. Depremde ölen yakınlarının mezarlarını ziyaret edenler, acı günleri tekrar hatırlayıp gözyaşı döktü.

Yayınlanma: 17.08.2017 - 18:33
Abone Ol google-news

<video:805660>

17 Ağustos Marmara Depremi'nin 18'inci yıldönümü nedeniyle depremde yakınlarını kaybedenler bugün erken saatlerde 17 Ağustos Mezarlığı'na akın etti. Vatandaşlar, depremde ölen yakınlarının mezarları başında dualar okudu. Gölcük Belediyesi'nin mezarlıkta düzenlediği anmada Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Yakınlarının mezarını ziyaret eden Gülhanım Eriş, "Depreme Gölcük İskele Yolu'nda bulunan Dadaşlar Apartmanı'nda yakalandık. Depremde 24 yaşında olan kardeşim Ali Can Eriş ve yeğenim Emirhan Can ile birlikte 9 kişiyi kaybettim. Acımız çok büyük. Artık yüksek olmayan binaları görünce seviniyorum" dedi.

"BUGÜN OLMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM"

Depremde askerden izne dönen oğlu ve eşini kaybettiğini söyleyen Cemile Önder, "5 katlı evin en üst katında oturuyorduk, depreme orada yakalandık. 27 yaşında müzik öğretmeni olan oğlum Erzincan'da yedek subaydı. İzne gelmişti evimize, bir hafta sonra gidecekti depremde öldü. Eşim Özmen de öldü. Ben enkazdan yaralı çıktım. 5 gün sonra enkazdan eşim, 3 gün sonra oğlum çıkarıldı. 18 yıldır etkinliklere gidiyorum. Bugün olmuş gibi hissediyorum" diye konuştu.

"BİNALARIN ALTLARINDAKİ KOLONLARI KESTİLER"

Kesilen kolonlar nedeniyle birçok binanın çöktüğünü ifade eden Selma Köseli, "Donanma Komutanlığı'nın karşısındaki binada depreme yakalandık ve bina tamamen yıkıldı. Annem Ferihan, ablam Belma ve eşi Yusuf ile birlikte 3 kişiyi kendi ailemden kaybettim. Kurtuluş Apartmanı altında internet kafe vardı. Bütün kolonları kesmiş 3 tane masa alsın diye. Yandaki binada ise galeri 2 araba alsın diye kolonları kesmiş. O arabalar o masalar geri geldi ama buradaki kayıplarımız geri gelmedi. Değdi mi kolonların kesilmesine? Değmedi. Yazık günah" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler