'En özgür ülkelerden biriyiz' diyen Hilal Kaplan hangi ülkede yaşıyor?

'Hayat tarzı açısından en özgür ülkelerden biriyiz' diyen Sabah yazarı Hilal Kaplan, Türkiye'de muhafazakarların hayat tarzına yönelik bir saldırı olduğunu iddia etti ve 'Kimsenin başı açığa veya kapalıya karıştığı yok' diye yazdı.

Yayınlanma: 18.08.2017 - 10:52
Abone Ol google-news

Türkiye'de aralarında Cumhuriyet çalışanı arkadaşlarımızın da olduğu 150'nin üzerinde gazeteci tutuklu...

Barış isteyen yüzlerce akademisyen ihraç edildi, onlarcası tutuklandı...

Şortlu kadınlar otobüste, minibüste, parklarda saldırıya uğruyor...

'Nuriye ve Semih ölmesin' diye tribünde pankart açanlar tutuklandı...

Türkiye, demokratik rejimle yönetilen ülkeler kategorisinden 'hibrid rejim' ile yönetilen (otoriter demokrasi) ülkeler klasmanına düştü.

Sabah yazarı Hilal Kaplan ise 'Hayat tarzımız saldırı altında' başlıklı bugünkü yazısında, Türkiye'nin dünyanın en özgür ülkelerinden biri olduğunu savundu.

CHP'nin yaşam tarzına yönelik saldırılara karşı gösterdiği tepkilere 'yapay gündem' diyen Sabah yazarı Kaplan şu satırları yazdı:

"Geniş CHP kitlesinin gündemini maalesef yapay gündem üreticileri belirliyor. Bir gün şort, ertesi gün heykel, öteki gün slogan, öbür gün 'Cumhuriyet'i siliyorlar' şayiaları ile ayaklandırılıyor ya da daha doğru ifadeyle uyutuluyorlar. Öyle bir yapaylık ki onları kuşatan, Anıtkabir'e gidip Fatiha okuyan Başbakan'ın bile şeytanlaştırılması gerektiğini düşünüyorlar.

Baktığınızda, mevcut durumda hayat tarzı açısından en özgür ülkelerden biriyiz.

Kimsenin başı açığa veya kapalıya karıştığı yok. Alkol yasakları bazı Avrupa ülkelerinden bile daha özgürlükçü. İstanbul 'uluslararası parti bölgeleri'nden birisi.

Öte yandan onyıllardır başörtülülere eğitim, seçilme ve çalışma hakkı noktasındaki 'apartheid uygulamaları' kaldırılmış durumda. Başörtülü birisinin, başka bir kadını başını örtmeye zorladığına dair tek bir vaka ise doğal olarak yaşanmadı.

Ancak aynı kitle, on yıllardır bu iddia ile korkutulup harekete geçirilmeye çalışılmıştı."

Yandaş medyada yazdığı ve iktidarın sözcüsü olduğu için kendisine yönelik bir baskı olmadığı için Türkiye'yi özgürlükler ülkesi' olarak tanımlayan Hilal Kaplan, içinde 'adalet' olmayan Adalet Sarayları'nda görülen bazı davaları takip etmesi halinde Türkiye'nin özgürlükler konusunda nasıl bir ülke olduğunu görecektir. Tabi görmek isterse.

Şortlu kadına saldıran Kızılateş: Oruçluydum, tahrik etti

İhraç edilen akademisyenleri uğurlayanlara soruşturma

Süper Kupa maçında 'Nuriye-Semih Yaşasın' pankartı açan 10 kişi tutuklandı

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler