Diyarbakır barosundan hükümete çağrı: Tahir Elçi’nin faillerini bulun yargı önüne çıkarın

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde çatışmalarda zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptıktan sonra öldürülmesinin üzerinden 89 hafta geçti.

Yayınlanma: 18.08.2017 - 17:58
Abone Ol google-news

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması, hızlı ve etkin soruşturma yürütülmesi talebiyle her hafta olduğu gibi Diyarbakır Adliyesi önünde eylem yaptı Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen,” Tahir Elçi’nin hayal ettiği, yüksek demokrasi standartlarına sahip, insan haklarına dayalı barışçıl bir toplumdu. Tahir Elçi’nin katledilmesiyle ne yazık ki mücadelesinin ve hayallerinin aksine ülkenin kaosa sürüklendiği, hukukun askıya alındığı, çatışma ortamının yüksek oranda arttığı bir karanlık döneme girdik.

Tahir Elçi’nin katledilişiyle başlayan bu karanlık ve çatışmalı ortamdan, kutuplaşan toplumdan, Tahir Elçi soruşturma dosyasının aydınlatılması ve faillerin bulunmasıyla geriye dönüşün bir işareti ve emaresi olacaktır Tahir Elçi soruşturma dosyasının aydınlatılması, faillerin ortaya çıkarılması sadece Diyarbakır Barosunun, hukukçuların veya Tahir Elçi’nin ailesinin ve sevenlerinin borcu değildir. Asıl borç, asıl yükümlülük, bu soruşturma dosyasında devletindir. Bu yükümlülük savsaklanabilecek, ötelenebilecek ve ertelenebilecek bir yükümlülük değildir. Biz buradan bir kez daha sizler aracılığıyla devlet yetkililerine, hükümete sesleniyoruz: Tahir Elçi’nin faillerini bulunuz ve yargıya teslim ediniz. Özeklikle İçişleri Bakanına ve Adalet Bakanına yüksek sesle dile getirdiğimiz bu çağrımıza karşılık vermelerini talep ediyoruz. Tahir Elçi soruşturma dosyasının aydınlatılması, faillerinin bulunması ve hayal ettiği toplumun inşası için hepimiz var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

Hasankeyf bir baraja heba ediliyor

Tahir Elçi’nin tarihi eserlerin korunması için yaptığı bir basın açıklamasında yaşamını yitirdiğini vurgulayan Özmen, “12 bin yıllık tarihe sahip olan Hasankeyf, halkının değil bütün insanlığın ortak mirası olan her insanın her dünya vatandaşının sahip çıkması gereken Hasankeyf, bir baraja heba ediliyor ne yazık ki. Orada dinamitlerin patlatıldığı ve yıkımın yapıldığı yönünde bildiğiniz üzere haberler var. Diğer taraftan Dersim de korumamız gereken, gelecek nesillerin mirası olan doğa ne yazık ki ateşe veriliyor. Bu tablo Tahir Elçi’nin asla hayal etmediği, asla mücadelesiz bırakmayacağı, karşısında duracağı bir tablodur. Biz de Tahir Elçi’nin sevenleri ve mücadele arkadaşları olarak, hem soruşturma dosyanın aydınlatılması hem de demokratik Türkiye toplumu hayalini gerçekleştirmek üzere mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler