CHP'den taraftara gözaltı kararına tepki: Göztepe örgütse üyesiyiz

CHP İzmir Millet vekili Atilla Sertel, Göztepe-Eskişehirspor maçında yaşanan olaylarla ilgili 55 taraftarın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 19.08.2017 - 23:30
Abone Ol google-news

Süper Lig’e yükselme maçındaki olaylar nedeniyle Göztepeli taraftarlar hakkında “örgüt soruşturması” başlatılması hem taraftarları, hem kulübü, hem de siyasileri ayağa kaldırdı.

Göztepe kulübü, gelişen olaylara sessiz kalmadı. Kulüpten yapılan resmi açıklamada, Eskişehirli taraftarların da benzer soruşturmaya maruz kaldığı kaydedilerek “Soruşturmanın, 6222 sayılı kanun ile ilgili uygulamaların ötesinde, farklı boyutlarda olma ihtimaline binaen taraftarlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için kulübümüz, tüm yetkili mercilerle görüşerek gerekli girişimlerde bulunmaya başlamıştır” denildi.

Siyasilerin tepkisi daha sert oldu. CHP İzmir milletvekillerinden Atilla Sertel, “Göztepe örgütse, üyesiyiz. Bıçaklarla sahaya girenlere ses yok, İzmir’in çocuklarına örgüt. Yok öyle yağma” dedi. Tacettin Bayır, sosyal medyadan “Göztepe taraftarı mafya değildir, terörist değildir. Sadece Göztepelidir” mesajı yayınlarken, Tuncay Özkan ise “Göztepe taraftarı örgüt üyeliği ile suçlanıyor. Beşiktaş maçında sahaya kelebek bıçakla giren, rakip takımın üzerine yürüyen Konyaspor’a ise yaptırım yok! Göztepe’yi sahipsiz mi sandınız? Göztepe’yi sahipsiz sanıyorsanız yanılıyorsunuz!” paylaşımında bulundu.

Göztepe’nin taraftar organizasyonlarından UniForce Grubu da şu açıklamayı yaptı: “Yıllarca gittiğimiz her köy kasabada, her zorlu kavgada yanımızda olan ağabey ve kardeşlerimizin örgüt suçundan dolayı arandığını ve gözaltına alındığını öğrenmiş bulunuyoruz. Şampiyonluk maçında ve daha sonraki kutlamalarda taraftarımızın yaptıkları örgüt suçu sayılamaz. Yapılan yanlış uygulamadan bir an önce geri dönmesi, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ve İzmir milletvekillerimize çağrımızdır. Şampiyonluk kutlaması suç değildir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler