Erdoğan "bana mı sordunuz!" dedi, İspanya Mavi Marmara'ya sahip çıktı

İspanya'da yerel mahkeme Mavi Marmara saldırısındaki sorumlulukları nedeniyle İsrail Başbakanı Netanyahu ve 7 İsrailli yetkili hakkında tutuklama kararı verdi. Türkiye'de İsraiL'İn 20 milyon dolar tazminat ödemesi karşılığında dava düşürülmüştü

Yayınlanma: 21.08.2017 - 10:21
Abone Ol google-news

İsrail’in 20 milyon dolar tazminat ödemesinin ardından 10 eylemcinin ölümüyle sonuçlanan Mavi Marmara baskınına ilişkin dava Türkiye'de düşürülmüş, Erdoğan Mavi Marmara'cılara "giderken bana mı sordunuz?" diye tepki göstermişti. Mavi Marmara baskını ile ilgili haklarında yakalama kararı verilen sanıklar hakkındaki karar da kaldırılmıştı. AKP'ye yakın Yeni Akit gazetesinin haberine göre Mavi Marmara davasına İspanya sahip çıktı. İspanya'da yerel mahkeme Mavi Marmara saldırısındaki sorumlulukları nedeniyle İsrail Başbakanı Netanyahu ve 7 İsrailli yetkili hakkında tutuklama kararı verdi.

Netanyahu İspanya'ya giderse tutuklanacak

Yandaş Yeni Akit'in haberine göre, İspanya'da bir mahkeme Mavi Marmara saldırısındaki sorumlulukları nedeniyle İsrail Başbakanı Netanyahu ve 7 İsrailli yetkili hakkında tutuklama kararı verdi. Mavi Marmara gemisine saldıran İsrail güçleri 10 sivili şehit ederken, gemide yer alan İspanyol aktivistler saldırı ile ilgili dava açmıştı. Mahkemenin kararına göre Netanyahu ve 7 İsrailli yetkili, İspanya topraklarına girmeleri halinde tutuklanacak.

Mahkemenin kararı polise bildirildi

Habere göre İspanya Ulusal Mahkeme Yargıcı Jose de la Mata’nın  Netanyahu ve yedi İsrailli yetkili hakkındaki kararla ilgili resmi yazıyı polise bildirdi.

 Gazetenin Neonnettle isimli internet sitesine dayandırdığı haberine göre, İsrail söz konusu kararı doğrularken, “Bunu bir provokasyon olarak görüyoruz. Kararın iptali için İspanyol yetkililerle birlikte çalışıyoruz” açıklamasını yaptı. 2010 yılında Gazze’ye insani yardım götüren Özgürlük Filosuna saldıran İsrail, 10 sivili şehit etmişti. Dönemin İsrail yetkilileri Ehud Barak, Avigdor Leiberman, Moshe Yalon ve Eski İçişleri Bakanı Eli Yishai söz konusu saldırıda rol alan isimler arasındaydı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler