Zekai Aksakallı karalaması Nagehan Alçı ile başladı

Zekai Aksakallı'nın yeni görevle ilgili rahatsızlık duyduğu ve istifadan uzun pazarlıklarla vazgeçirildiği kamuoyuna yansırken, yandaş medyada bir yandan da komutanı karalama kampanyası başlatıldı.

Yayınlanma: 21.08.2017 - 13:50
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasında kritik rol üstlenen askerler arasında yer alan ve Ömer Halisdemir'e Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurma emri veren  Korgeneral Zekai Aksakallı, Özel Kuvvetler Komutanlığı görevinden alınarak Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığına atandı.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkaı Recep Tayyip Erdoğan, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın 2. Kolordu Komutanlığı'na atanmasına ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine "Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram olmaz. Nerede görev verilirse asker gider görevini orada yapar. Şu anda zaten Zekai Aksakallı'nın Özel Kuvvetlerdeki görev süresi de doldu. Kaldı ki bu da aslında böyle bir süreyle de bağımlı olan bir şey de değildir. Bu yaklaşan YAŞ toplantılarında da değerlendirmeler neticesinde 2. Kolordu'ya atamasıyla alakalı ilgili birimler bu teklifi getirmiş vaziyetteler. Bundan sonraki süreçte de orada bu görevini devam ettirecek" dedi.

GÖREVDEN ALININCA İTİBARSIZLAŞTIRMA BAŞLADI

Korgeneral Zekai Aksalallı'nın 15 Temmuz darbe girişimindeki rolüne uzun süre dikkat çeken yandaş medya, Özel Kuvvetler Komutanlığı görevinden alınan Aksakallı hakkında kafa karıştıran yayınlar yapmaya başladılar.

NAGEHAN ALÇI İŞARET FİŞEĞİNİ ATTI

Zekai Aksakallı'nın yeni görevle ilgili rahatsızlık duyduğu ve istifadan uzun pazarlıklarla vazgeçirildiği kamuoyuna yansırken, yandaş medyada bir yandan da komutanı karalama kampanyası başlatıldı.

Nagehan Alçı, Habertürk gazetesindeki "Zekai Aksakallı neden gitti?" başlıklı bugünkü yazısında, 2. Ordu Komutanı Metin Temel’in darbe girişimi hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadeyi hatırlattı ve "Bu, Aksakallı ile ilgili bildiğimizin tam tersi bir imaj demekti. Belki de Aksakallı gözden uzaklaştırılarak bu tartışmalar bitsin istendi" diyerek kritik görevden alınan Korgeneral Zekai Aksakallı'ya yönelik başlatılan karalama kampanyasının artacağının işaret fişeğini çaktı.

İşte Alçı'nın konuyla ilgili yazısı:

ÜZERİNDE dikkatle durmamız gereken ikinci atama ise Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndaki atama. Zira 15 Temmuz’un sembol isimlerinden Zekai Aksakallı buradan alındı, 2. Kolordu Komutanlığı’na getirildi. Onun yerine ise Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı Özel Kuvvetler Komutanı oldu. Burada benim kafam karıştı. Bu, Aksakallı için ödül mü, ceza mı? Neden böyle bir değişikliğe gidildi?

 Bazı kaynaklarım Aksakallı’nın çok fazla ortaya çıkması, hakkında çok konuşulması nedeniyle biraz gözden kaçırılmak istendiğini söylediler. Yani kızağa çekildiğini ima ettiler. Ne demek istediklerini Emekli hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok ile konuşurken anladım. Üçok, 2. Ordu Komutanı Metin Temel’in Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadeyi hatırlattı.

Orada Temel, 15 Temmuz gecesi ile ilgili “Zekai Aksakallı beni aradı, ‘Karargâh işgal edildi, ben evdeyim’ dedi. Ben, ‘Karargâha dön’ deyince de ‘Karımı teskin ediyorum’ cevabını verdi” diye konuşmuştu. Bu, Aksakallı ile ilgili bildiğimizin tam tersi bir imaj demekti. Belki de Aksakallı gözden uzaklaştırılarak bu tartışmalar bitsin istendi.

Öte yandan 2. Kolordu Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan daha alt rütbeli değil, ama Özel Kuvvetler kamuoyunun yakından bildiği, göz önünde bir yer.

Aksakallı’nın yerine getirilen Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı ise cesur ve istikbali parlak bir isim olarak biliniyor. Genel olarak bakıldığında bu sene bütün kuvvet komutanlıklarına yapılan atamalar başarılı ve isabetli olarak değerlendiriliyor. Bunda hem FETÖ’nün önemli oranda temizlenmesinin hem de sivil iradenin güçlenmesinin önemli bir payı olduğu kanaatindeyim.

Erdoğan'dan Zekai Aksakallı açıklaması


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler