Sözcü soruşturmasına AKP yandaşı ve Atatürk düşmanı "tarafsız" bilirkişi

Sözcü gazetesi soruşturmasına bilirkişi olarak atanan ve hüküm veren raporuyla tartışmalara neden olan yerel gazeteci Ömer Faruk Gerçek'in sosyal medya paylaşımları tarafsızlığık tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Yayınlanma: 22.08.2017 - 11:43
Abone Ol google-news

Sözcü gazetesine yönelik 19 Mayıs'ta başlatılan soruşturma kapsamında, 30 Mayıs'ta dosyaya bilirkişi atandı. Atanan bilirkişinin kimliği soruşturmayı daha da tartışmalı hale getirdi. Soruşturmaya bilirkişi olarak atanan Ömer Faruk Gerçek İstanbul'da yerel bir gazeteci. Dosyayı aldığı gün, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'dan Sözcü gazetesi aleyhine yaptığı paylaşımlar adeta şok etkisi yaptı. Bilirkişi  Gerçek'in, daha önce yine sosyal medya üzerinden Atatürk aleyhtarı olduğunu açık açık ilan ettiği paylaşımları da var.

 

Sözcü gazetesi aleyhine paylaşımlarıyla dikkat çeken bilirkişi Ömer Faruk Gerçek mahkemeye sunduğu raporunda ise yasanın açıkça yasaklamasına rağmen hukuki hükümler verdi. Bilirkişi yemininde, yerel gazete sahibi olduğunu belirten Gerçek, Rahmi Turan, Emin Çölaşan, Uğur Dündar, Bekir Coşkun, Yılmaz Özdil, Necati Doğru, Soner Yalçın ve Saygı Öztürk gibi hayatlarını gazeteciliğe adamış habercileri yargılamaya kalkıştı.

Bilirkişi olarak atandığında Sözcü gazetesi aleyhine paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı

iiBilirkişi Ömer Faruk Gerçek, Sözcü dosyasını aldığı 30 Mayıs'ta, gazete aleyhine aleyhine olan yukarıdaki haberi paylaştı. Oysa haberin gerçek dışı olduğu  dosya içine giren mali ek raporla ispatlanmıştı. 

"Tarafsız" bilirkişiden AKP yanlısı paylaşımlar

 

 

Bilirkişi Ömer Faruk Gerçek , sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlar iktidar yanlısı olduğunu net bir biçimde ortaya koyuyor. Çok değil, 10 Ağustos günü yaptığı paylaşımda, bir ilçedeki AKP'nin potansiyel oyuna dikkat çekerek partililere “Bunlar Erdoğan'ın fotoğrafına dua etsinler” yorumunu yapıyor. Bir başka paylaşımında ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yakın arkadaşlarının kendisini ve ailesini çok iyi tanıdığını ifade eden bilirkişi “Allaha şükür bu davada geçmişimiz de, alnımız da aktır” ifadesini kullanıyor.

Atatürk düşmanı bilirkişi

Ömer Faruk Gerçek'in daha önce yine sosyal medya üzerinden Atatürk aleyhtarı paylaşımları da var.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler