Dayanışma ağı oluşturuluyor: ‘Eren Keskin hapse girmesin’

Hak savunucuları, yurtdışına çıkışı yasaklanan ve hakkında adli kontrol hükümleri uygulanan Eren Keskin’e yönelik ceza tehdidine karşı, dayanışma ağı oluşturmak amacıyla kolları sıvadı.

Yayınlanma: 22.08.2017 - 22:02
Abone Ol google-news

İnsan hakları savunucusu avukat Eren Keskin, Özgür Gündem gazetesine verdiği dayanışma desteği nedeniyle hakkında açılan 140’ı aşkın dava nedeniyle hapse girme tehdidi altında. Hak savunucuları, yurtdışına çıkışı yasaklanan ve hakkında adli kontrol hükümleri uygulanan Keskin’e yönelik ceza tehdidine karşı, dayanışma ağı oluşturmak amacıyla kolları sıvadı. İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), herkesi bu dayanışma ağının bir parçası olmaya davet ediyor. İHD İstanbul Şubesi’nde yarın akşam saat 19.30’da, ‘Eren Keskin’le Dayanışma Ağı’ oluşturmak için toplantı yapılacak.

İyi ki varsın...

İHD ve THİV’den yapılan ortak açıklamada, Eren Keskin hakkındaki davaların birçoğunun sonuçlanmaya başladığına dikkat çekilerek, “Mahkeme kararları genellikle adli para cezası ile sonuçlanmaktadır. Bu cezalardan bazıları kesinleşmiştir. Para cezalarının tamamını hesapladığımızda yüz binlerce Türk Lirası civarında. Bunların dışında, gazete yayın yönetmenliği yapması, çeşitli yazıları ve konuşmaları nedeniyle devam eden, doğrudan doğruya hapisle sonuçlanacak davaları da mevcuttur. Para cezaları ile ilgili adli süreç kısa sürede sonuçlanacağından dolayı bu paraların ödenmemesi halinde hapse girmesi kaçınılmazdır” denildi.

Her suçtan dava var

İHD Genel Başkan Vekili olan Keskin’in, uzun yıllardır süren aktivist faaliyetlerinin yanı sıra İHD Merkez Yönetim Kurulu’nda, İHD İstanbul Şube’de yöneticilik yaptığı da anımsatılarak şöyle devam edildi: “Esasen kendisine İHD Eş Genel Başkanı olarak hitap etmekteyiz. Bunun yanı sıra Eren Keskin, TİHV Kurucular Kurulu Üyesi olmakla birlikte kararlı bir kadın hakları savunucusudur. Eren Keskin arkadaşımızın, otoriter sistemin yargı baskısı ile hapse girmesine izin vermemek için kendisi ile dayanışmanın gerekli olduğuna inanıyor ve tüm insan hakları camiasını ve dostlarını dayanışmaya davet ediyoruz. İyi ki varsın Eren Keskin...”

Gözaltında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Bürosu kurucusu da olan Eren Keskin, senelerdir düzenli raporlama yapıyor. Devlet kaynaklı cinsel şiddeti belgeleriyle anlattığı ‘Hepsi Gerçek’ adlı bir de kitabı var. Keskin hakkındaki davalar, ‘Silahlı örgüt üyeliği’, ‘Cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemleri meşru göstermek’, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’, ‘İsim ve kimlik belirterek veya belirtmeyerek kime yönelik olduğunun anlaşılmasını sağlayacak surette kişilere karşı terör örgütleri tarafından suç işleneceğini veya terörle mücadele de görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklamak’ ve ‘Cebir ve şiddet kullanılarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemleriyle, terör örgütü kurmak, yönetmek ya da bu örgüte üye olmak’ iddialarıyla açıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler