Kastamonu'da 137 sığınmacı yakalandı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde jandarma ekiplerince durdurulan bir otobüste Pakistan ve Afgan uyruklu 137 sığınmacı yakalandı.

Yayınlanma: 23.08.2017 - 21:11
Abone Ol google-news


Edinilen bilgiye göre, Tosya’da D-100 karayolunda bir otobüsün içerisinde sığınmacıların olduğu ihbarı yapıldı. Bunun üzerine harekete geçen Tosya İlçe Jandarma ekipleri takibe aldıkları 64 AN 471 plakalı otobüsü durdurdu. Otobüste yapılan aramada Afganistan ve Pakistan uyruklu sığınmacıların bulunduğu 137 sığınmacı yakalandı. Tosya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sığınmacıları alarak komutanlığın bahçesine götürdü. Kadın, çocuk ve erkeklerden oluşan yaklaşık 137 kişilik Pakistan ve Afganistan uyruklu sığınmacı, Tosya İlçe Jandarma güçleri tarafından Spor Salonunda misafir edilecek.

Yakalanan sığınmacıların bazıları Afganistan’daki savaştan kaçtıklarını ve Türkiye’ye çalışmak için kaçak yollarla geldiklerini söylediler. Sığınmacıların yaklaşık 3 gündür aç olduklarını ve su içerek yola devam ettikleri öğrenildi.

Sığınmacıları taşıyan otobüs şoförleri ise, ifadeleri alınmak üzere Tosya Cumhuriyet Savcılığına götürüldü.

Türkiye’ye yasadışı yollarla Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden giriş yaptıkları öğrenilen sığınmacıların, İstanbul’a gitmek için yola çıktıları ve kaçak yollarla Avrupa ülkelerine gitmek istedikleri belirtildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler