İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda saldırıya uğrayan kişi öldü

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda görülün cinayet davasının çıkışında bir kişi adliyede silahla vurularak ağır yaralandı.

Yayınlanma: 24.08.2017 - 12:16
Abone Ol google-news

<video:810173>

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir cinayet davasında taraflar önce adliyenin kantininde kavga etti.  Adliyenin içinde başlayan kavga kısa sürede büyüyerek dışarı taştı. Güvenlik görevlileri adliye içerisindeki grupları dışarı çıkartırken bu sırada kavga eden grup üzerine ateş açıldı. Adliye önüne içerisinde 3 kişinin bulunduğu lüks bir araçtan ateş açıldı. Açılan ateş sonucu çevrede çok sayıda boş kovan görülürken olayda 1’i ağır 2 kişi yaralandı. 

SALDIRIYA UĞRAYAN GRUP İLE POLİS ARASINDA GERGİNLİK YAŞANDI 

Yaralılar olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılırken, bir süre daha adliye önünde hareketlilik yaşandı. Bu sırada silahlı saldırıya uğrayan kalabalık polis ekiplerine tepki gösterdi. Kendisine küfredilen görevli polis memuru ile saldırıya uğrayanlar arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Olaya ilişkin soruşturma başlatılırken silahlı saldırıyı gerçekleştiren şahıslar otomobille olay yerinden kaçtı. Bir süre kaçan şahıslar, kaza yapmaları üzerine araçlarını bir benzin istasyonunda bırakıp, yaya olarak kayıplara karıştı. Çevrede kaçan şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı. 


BİR KİŞİ ÖLDÜ

Duruşmanın bitimi ile bu kez silahlar patladı. Silahlı kişiler, adliyenin dışındaki Mustafa Kemal Caddesi üzerinde bulunan cafede bekleyen kişilere ateş açtı. Ateş sonucu birinin ağır iki kişinin yaralandığı, yaralanan Salih Hakyolu isimli kişinin kaldırıldığı Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde öldüğü öğrenildi. Diğer kişinin tedavisi ise sürüyor.

ARACI BENZİN İSTASYONUNDA TERK EDEREK YAYA KAÇTILAR

Ateş açan kişi ya da kişilerin araçla kaçmaya çalışırken adliyenin yakınında başka bir araca çarptığı, bu çarpışma nedeni ile aracı hemen adliyenin yakınındaki benzin istasyonuna bırakarak yaya kaçtıkları öğrenildi.Polis ekipleri kaçan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

 

OLAYLA İLGİLİ BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan adliye önünde yaşanan silahlı kavgaya ilişkin açıklama yapıldı. 

Açıklamada, “Adliye içerisinde tartışmaya devam eden taraflar, güvenlik kuvvetlerince dışarıya çıkarılmış ve bu grup yaklaşık 50 dakika sonrasında adliyenin sınırları dışında bulunan Mustafa Kemal caddesi üzerindeki kafeteryada bekledikleri sırada bir araç içerisinden açılan ateş sonucu 38 yaşındaki S.H. ile 36 yaşındaki B.G. ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Yaralılardan S.H. yapılan müdahalelere rağmen vefat etmiştir. Olaya karışan aracın kaçtığı sırada iki araca çarparak maddi hasarlı trafik kazasına karışmış ve kimliği belirsiz sürücünün de aracı terk ederek kaçtığı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi. 

Olay yerini gören güvenlik kamera görüntülerinin temini ve olayı gören kişilerin ifadelerinin alınması talimatının verildiğine değinilen açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler