Mahalleliden baz istasyonu tepkisi

TEKİRDAĞ'ın Kapaklı İlçesi'ne bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar bir GSM operatörü tarafından mahalleye baz istasyonu kurulmasına tepki gösterdi. İzmir'in Buca İlçesi'nde de vatandaşlar baz istasyonu kurulmasına tepki göstererek işçilerle tartıştı.

Yayınlanma: 24.08.2017 - 15:03
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi üzerindeki bir apartmanın çatısına kurulan baz istasyonu, mahalle sakinlerini tepkisine neden oldu. Baz istasyonuna izin veren apartman sahibine öfkelenen mahalle sakinleri, baz istasyonunun yerleşim yerlerinden uzağa kurulması gerektiğini ve söz konusu baz istasyonunun kaldırılması için gereken her türlü mücadeleyi vereceklerini söyledi.

Mahalle sakinleri güneş enerjisi deposuna benzeyen, ancak dikkatli bakıldığı zaman fark edilebilen baz istasyonunu kurulu görünce şok yaşadılar. Çalışmaya gelen firma yetkililerinin mahalle halkına asansör kulesi yapacağız diyerek çalışmalara başlamasıyla birlikte öfkelenen mahalleli işçileri yaka paça apartmandan dışarı attı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Bir grup vatandaş ise Çerkezköy Adliyesi'ne giderek, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mahalle sakinlerinden Güven Ertürk, Konuyla ilgili Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, partililer ve milletvekilleri ile bire bir görüşme yaptık. Baz istasyonunu kiraya veren apartman sahibi bizim tepkilerimizden korkarak ilk olarak ailesini buradan kaçırdı ve daha sonra ise kendisi kayıplara karıştıö dedi.

GEREKİRSE YIKACAĞIZ

Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere Çerkezköy Adliyesine geldiklerini ifade eden Ertürk Baz istasyonu çalışmasının durdurulması için savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Savcılıkta 7 Ekim'e mahkeme günü verdi. Bizde bu tarihe kadar en azından baz istasyonu çalışmalarının durdurulmasını talep ettik. Savcılık böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledi. Biz mahalleli olarak tepkimizi her hükümet yetkilisine bildirdik ama hepsi başka bir birime bizi yönlendirdi. Çalışmalar esnasında apartmanda çalışan işçileri kovduk. Biz kesinlikle istemiyoruz. İlk olarak hukuki olarak hakkımızı arıyoruz, ama bu şekilde çözülmezse biz mahalleli olarak tepkimizi ortaya koyacağız. Baz istasyonunu oradan kaldıracağız, gerekirse de yıkacağız" diye konuştu.

İZMİR'DE BAZ İSTASYONU TEPKİSİ

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, bir mahallede kurulmak istenen baz istasyonuna vatandaşlar tepki gösterdi.

Barış Mahallesi 957 Sokak'ta yaşayan Cengiz Orhan kendisine ait binanın çatısına baz kurdurmak istedi. Ancak mahalle sakinleri buna karşı çıktı. Mahallerinde baz istasyonunun kurulmasını istemediklerini dile getiren kalabalık zaman zaman bina sahibi ve işçilerle tartıştı.

Mahalleye gelen polis tarafları sakinleştirirken, baz istasyonun kurulmaması için mücadele verdiklerini belirten yan binada oturan Necla Günhan (54), "Ben yan binada oturuyorum. Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz. Sağlığımızı ve çocuklarımızı düşünüyoruz. Devletimize sesleniyorum. Buradan internet hattı da geçirilebilir. İlla ki bunun kurulması gerekmiyor" dedi. Bir başka mahalle sakini Birsen Tekin ise "Çocuklarımızın, yaşlılarımızın zehirlenmesini istemiyoruz. Mahalle arasına baz istasyonu kurulmaz. Kurulmamasını istemek insan olarak bizim hakkımız" dedi. Yan binada oturan Ayşe Alkan'da Baz istasyonu benim dört metre yanıma kurulacak. Sağlığım için istemiyorum şeklinde konuştu.

Binasına baz istasyonu kurdurmak isteyen Cengiz Orhan ise, ""Ben gerekli izinleri aldım. Her şey yasaları uygun. Bakanlık bu hizmetin verilmesi için gerekli düzenlemeleri yapmış. Bizde bu düzenlemelere göre davranıyoruz. Yasadışı bir durum söz konusu değil. Ama mahalle sakinleri anlamamakta ısrar ediyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler