FETÖ üyesi olmakla suçlanan SAT'çılar hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sırasında Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı komutanlıklarında görevli 38 asker ile bu personelden sorumlu mahrem imamları hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. 14'ü sivil yönetici 42'si tutuklu toplam 52 sanığın yargılanmasına İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Yayınlanma: 24.08.2017 - 17:20
Abone Ol google-news



Davaya bakmakla görevlendirilen mahkeme ise sanık sayısının fazla olması ve güvenlik gerekçesiyle duruşmaların Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki salonda yapılmasına karar verdi. Duruşma tarihi olarak ise 25 Aralık 2017 verildi. Oturumların ise sıralı olarak 26, 27, 28 ve 29 Aralık'ta yapılacağı bildirildi.

İddianamede sanıkların darbe girişimi sırasında SAT ile Kurtarma ve Sualtı komutanlıklarında muhalif olduklarını düşündükleri bir kısım askerleri derdest etmekle görevlendirildiği anlatıldı. Devamında darbe girişiminin başarısız olduğu bilgisinin altı çizildikten sonra sanıkların bu aşamadan sonra da kendilerini gizlemeye çalıştıkları anlatıldı.

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANAN SANIKLAR İDDİANAMEDE
Sanıklardan SAS Komandosu E.T'nin etkin pişmanlıktan yararlandığı ve Deniz Kuvvetleri yapılanmasının mahrem imamlarından olan sanık Enes Hozan'a bağlı olduğunu itiraf ettiği bilgisi iddianamede yer aldı.
Sanıklar hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

14 MAHREM İMAM TESPİT EDİLDİ 
"Deniz Kuvvetleri Yapılanması"nın mahrem imamı konumundaki 14 sanığın ayrıca "terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan ayrı ayrı 22,5 yıla kadar hapisİ talep edildi. Etkin pişmanlıktan yararlanan SAS Komandosu E.T'nin de aralarında bulunduğu 38 sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan ayrı ayrı 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

BİRÇOK MALZEME KAYBOLDU
İddianamede, SAT komandolarının kullandığı çok sayıda şişmeli can yeleği ve çelik yelekler de dahil birçok malzemenin kaybolduğu belirtildi. İhbar üzerine Ümraniye'de bir apartmanın bodrumunda bulunan silah ve mühimmatların bu iddianamenin sanıkların arasında yer alan tutuklu SAS Komandosu Astsubay Levent Özcan'a ait olduğu, Özcan'ın da bu apartmanda ikamet ettiği tespit edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler