Sur yarıaçık cezaevi gibi

Diyarbakır’ın tarihi ilçesi Sur’da Alipaşa ve Lalebey mahallerinde yıkım sürüyor. Mahalle meydanına çevik kuvvet ekipleri ile TOMA’ların yerleştirildiği görüldü. Polisler ise bariyerlerin içinde nöbet tutmaya başladı.

Yayınlanma: 24.08.2017 - 22:03
Abone Ol google-news

Diyarbakır’ın tarihi ilçesi Sur’da Alipaşa ve Lalebey mahallerinde yıkım sürüyor. Cami hoparlörlerinden evlerin boşaltılması anonsu yapılması istenirken, zamanla evlerin elektrik ve suları kesildi.

Dün ise mahallelerin çevresi, polis bariyerleri ile kapatıldı. Polis bariyerleri ile çevrilen mahalle, bu görünümü ile yarıaçık cezaevini andırdı. Mahalle meydanına çevik kuvvet ekipleri ile TOMA’ların yerleştirildiği görüldü. Polisler ise bariyerlerin içinde nöbet tutmaya başladı. Çocuklar yıllardır oyun oynadıkları sokaklarda bu kez polis bariyerlerinin altından geçerek dolaştı. Uzun zamandır elektrik ve suların kesik olduğu mahallede insanların, içme ve kullanma suyunu, kiraladıkları tankerden doldurdukları bidonlarla karşılamaya çalıştığı görüldü. Evlerinin yıkılmasına karşı çıkan az sayıdaki ailelerden bazıları da kamyonetlere eşyalarını yükleyip, mahalleden ayrılmak için hazırlık yapmaya başladı.

Bariyerlerin yerleştirilmesinin ardından gazeteciler de mahalleden dışarı çıkarılırken, mahalleye bundan sonra sadece mahallede ikametleri bulunanların alınacağı bildirildi. Alipaşa ve Lalebey mahallerinde yaşayanlar ise yaşananlara tepkili. Bir kadın evlerin insanlar içindeyken yıkılmak istendiğini belirtirken, başka bir kadın Diyarbakır sıcağında su ve elektriklerinin kesilmesini kabul etmediklerini söyledi. Mahallede işyeri bulunan bir esnaf ise sabah erkenden sipariş almak için dükkanından çıktığını geldiğinde ise karşısında polis bariyerlerini bulduğunu anlatarak,“Ben arabamı içeri alamıyorum, mal getirip siparişi hazırlayamıyorum. Bu yaptıkları zulüm. Allah’ından bulsunlar” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Çocuklar yıllardır oyun oynadıkları sokaklara bu kez polis bariyerlerinin altından geçerek ulaştı. Evlerinin yıkılmasına karşı çıkan az sayıdaki aileden bazıları da kamyonetlere eşyalarını yükleyip, mahalleden ayrılmak için hazırlık yapmaya başladı. Mahalle meydanına çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’lar yerleştirildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon