Hürriyet yazarı da isyan etti: Konyaspor başkanı serbest Cumhuriyetçiler tutuklu

Telefonunda ByLock olduğu iddiasıyla önce gözaltına alındığı sanılan Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'ın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmasına bir tepki de Hürriyet yazarı Murat Yetkin'den geldi.

Yayınlanma: 25.08.2017 - 08:45
Abone Ol google-news

Cumhuriyet yazarı Kadri Gürsel'in telefonunda ByLock olan kişilerin kendisine mesaj attıkları gerekçesi ile 299 gündür tutuklu olmasına rağmen, telefonunda ByLock olduğu gerekçesi ile ifade veren Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Şan'ın ödediği tek bedel ise Konyaspor başkanlığından istifa etmesi oldu.

Konyaspor Başkanı, AKP'li başkanın akrabası olduğu için mi serbest bırakıldı? AKP'den açıklama geldi

Yarın tutukluluklarının 300. gününü dolduracak olan gazetemiz çalışanları ise bir önceki duruşmada tahliye edilen arkadaşlarımızla birlikte 11 Eylül'de mahkeme karşısına çıkacaklar.

Yargı kararlarındaki çifte standarta dikkat çeken Hürriyet yazarı Murat Yetkin, "Adaletin 300 günü" başlıklı yazısında, "Yargıdaki çifte standartlı adaletsiz algıyı bir nebze olsun kırabilmek için hem onların, hem diğer tutuklu meslektaşların tahliyesi adına umutla beklediğimiz bir gün olacak." diye yazdı.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal'dan 'Ahmet Şan neden tutuklanmadı' açıklaması

İşte Yetkin'in bugünkü yazısında dikkat çektiği o çelişki:

ByLock, yargı tarafından Fethullahçı örgütlenmenin üyeleri arasında gizli haberleşme kanalı ve dolayısıyla iddianamelerde yazıldığı şekliyle “Fethullahçı Terör Örgütü- FETÖ” üyeliği için güçlü gösterge sayılıyor. Telefonunda ByLock olduğu için bugüne dek binlerce kişi hapse atılmış durumda.

O kadar ki, meslektaşımız Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Türkiye kolu başkanı ve Cumhuriyet Yazarı Kadri Gürsel’in hem FETÖ, hem de PKK’ya aynı anda yardım ettiği iddiasıyla yargılanmasında, ByLock kullanıcıları tarafından mesaj atılmış olması, aranmış olması savcılık tarafından kanıt sayılıyor. Kadri Gürsel’in yanı sıra yazı işleri müdürü Murat Sabuncu ve Cumhuriyet Vakfı Başkanı Akın Atalay yarın, 26 Ağustos’ta tutukluluklarının 300’üncü gününü dolduracak. Daha önce Fethullah Gülen ve örgütünün kirli çamaşırlarını yazdığı için iki yıla yakın hapis yatırılmış olan Ahmet Şık aynı gün 239’uncu, yine Cumhuriyet çalışanı Emre İper 142’inci gününü doldurmuş olacak.

Özetle, ByLock ile kendi bilgisi dışında dahi uzaktan ilgisi olan birisinin bu günlerde hapisten tahliye edilmesi söz konusu olmuyor.

Ancak telefonunda ByLock olduğu iddiasıyla önce gözaltına alındığı sanılan Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Şan Konysapor Başkanlığından istifa etti ama bu duruma ilk tepki de AK Parti içinden, hem de Konya’dan geldi. AK Parti Konya Milletvekili Metin Külünk, Twitter hesabından ne kararın çifte standartlığını bıraktı, ne da parti tarafından korunduğunu. Hatta “Kimlerin akrabası, kimlerin iş ortağı” diye doğrudan AK parti yönetimini töhmet altında bırakan sorular sordu.

MHP Konya örgütü de Şan’ın serbest bırakılmasına tepki gösterdi; binlerce kişi, ByLock ilintisi iddiasıyla hapisteyken, işsiz kalmışken, arkası sağlam Konyaspor başkanı serbest mi kalıyordu?

CHP sözcüsü Bülent Tezcan ise “ByLock kullandığı için gözaltına alınan Konyaspor Başkanı serbest bırakıldı, ByLockçularla telefon teması var diye Kadri Gürsel tutuklu. Böyle adalet mi olur” diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye önemli stratejik destek veren MHP lideri devlet Bahçeli dün basın toplantısında Fethullahçıların siyasi ayağının mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini bir kez daha söyledi.

Ama Konyaspor olayı ne AK Parti, ne de yargı açısından iyi bir örnek oldu şu ana kadar.

Cumhuriyet’teki meslektaşlarımız 11 Eylül’de yeniden mahkeme önüne çıkacak. Yargıdaki çifte standartlı adaletsiz algıyı bir nebze olsun kırabilmek için hem onların, hem diğer tutuklu meslektaşların tahliyesi adına umutla beklediğimiz bir gün olacak.

Yazının tamamı için


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler