Yasemin Adar'a minderde evlilik teklifine federasyon başkanından veto

Dünya şampiyon güreşçi Yasemin Adar'ın şampiyonluk maçı sonrası aldığı evlilik teklifini konuşurken, Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'dan tepki geldi. Aydın, şampiyonluk maçı sonrası yapılan evlilik teklifini tasvip etmediğini söyledi.

Yayınlanma: 25.08.2017 - 16:09
Abone Ol google-news

Yasemin Adar'ın dünya şampiyonluğu maçı sonrası milli güreşçiye yapılan evlilik teklifinin perde arkası ortaya çıktı. Yasemin Adar'ın dört yıllık erkek arkadaşı Erdem Yiğit'in bu teklifi, ilk olarak üç ay önce Sırbistan'daki Avrupa Şampiyonası'nda yapmayı planladığı ancak başaramadığı ortaya çıktı. Bütün dünyanın konuştuğu teklife Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'dan itiraz geldi: Tavsip etmiyorum. Minder yeri değildi.

Paris'teki Dünya Şampiyonası öncesi işi şansa bırakmayan Erdem Yiğit, bu konuda Dünya Güreş Birliği (UWW) Protokol Sorumlusu Önder Yakşi'den yardım istedi. Yakşi de konuyu UWW Başkanı Nenad Laloviç'e açtı. Böyle bir jestin ilgiyi de artıracağını dile getiren Yakşi'nin önerisine Dünya Başkanı Laloviç de onay verince, ‘operasyon' başladı.

Habertürk'ün haberine göre; önce Yasemin'e teklif sırasında sunulacak çicek sipariş edildi. Ardından eski bir güreşçi olan Yiğit'in üst düzey güvenlik önlemleri uygulanan salonda saha kenarına girmesi için Güreş Federasyonu'ndan akreditasyon kartı talep edildi. Ancak bu mümkün olmadı. Bunun üzerine Yakşi ‘B' planını uygulamaya koydu ve Yiğit'in eşliğine güvenlik görevlileri verilerek minder kenarına inmesi sağlandı. Yasemin Adar'ın maçı son saniyede kazanmasıyla birlikte mindere fırlayan Erdem Yiğit, milli güreşçinin önünde diz çöküp yüzüğü ve çiceği sunarak evlilik teklifini yaptı. Yiğit'in maç kaybedilse bile bu teklifi yine de yapacağı öğrenildi.

Düğün olimpiyatlardan sonra

Yasemin Adar, sürpriz evlilik teklifi sonrası “Evlilik ne zaman?” sorularına ise önünde çok önemli bir hedef olduğunu belirterek, “2020 Tokyo Olimpiyatı sonrası” cevabını verdi. Milli güreşçi, “Benim için öncelik olimpiyat oyunlarında ülkeme altın madalya kazandırmak. Eğer Erdem de itiraz etmezse, ben evliliği Tokyo sonrası düşünüyorum” diye konuştu.

Federasyon Başkanı Musa Aydın: Tasvip etmiyorum. Minder yeri değildi

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Yasemin Adar'a minderde yapılan evlilik teklifini tasvip etmediğini söyledi. Bu teklif için zaman ve mekanın uygun olmadığını belirten Aydın, “Yasemin daha önce farklı yendiği Belaruslu rakibine az kalsın maçı verecekti. Bence aklı başka yerde olduğu için maç riske girdi. Bana kalırsa, bu teklifin yeri bu minder değildi” ifadelerini kullandı. Federasyon Başkanı Aydın, altın madalya için Yasemin'i tebrik ettiğini ve mutluluklar dilediğini de sözlerine ekledi.

"Ben 'evet' dedim, sıra babamda"

Türkiye'nin kadınlardaki ilk dünya şampiyonu Yasemin Adar ve ailesi, Habertürk'e konuştu. Mahmut Acaröz’ün haberine göre evlilik teklifinin sürpriz olduğunu belirten Adar, “Evet dedim ama sıra babamdan izin almaya geldi” derken, baba Adar ise “Hele şampiyon gelsin, oturup konuşacağız” diye konuştu…

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler