Malatya Belediyesi'ne tepkiler dinmiyor: ‘Bugün trambüs yarın restoran’

Malatya Belediyesi’nin hazırlıklarını sürdürdüğü pembe trambüse tepki büyük.

Yayınlanma: 27.08.2017 - 05:42
Abone Ol google-news

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin eylülde sefere koyacağı, kadınlara özel “Pembe Trambüs” projesine tepkiler dinmiyor. CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıklarını, projeye karşı sosyal medyadan imza kampanyası başlatacaklarını söyledi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, bu uygulamanın çağdışı bir anlayış olduğunu vurgulayarak, “Bu uygulamayı kadınların toplumsal hayattan adım adım koparılmasının başlangıcı olarak görüyoruz. Bir baba ile bir kızın, bir eş ile eşinin ya da bir abi ile kardeşinin o hatta seyahat ettiğini düşündüğünüzde nasıl buluşacaklar. Tam bir komedi. Malatya’yı dünyaya rezil etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Ulaşım bir insan hakkıdır. Cinsiyet ayrımcılığı da kanunlarımıza göre suç. Devreye girerse mutlaka suç duyurusunda da bulunacağız” dedi.

‘Kabul etmiyoruz’

CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer de “Kadınlar üzerindeki baskılar iyice artmaktadır. Bu uygulamayı biz kadınlar olarak kabul etmiyoruz. Bizler kadın -erkek eşitliğine inanıyoruz. Bugün trambüsü ayırırsınız yarın restoran, pastane, sinema vesaire devamı gelir. Kadınlar olarak hayatın her anında erkeklerlerle eşit muamele görmek istiyoruz. Atatürk’ün işaret ettiği uygar dünyaya bu kafayla ulaşamayacağımız açıktır. Aslında bu uygulama erkekleri de aşağılamaktadır. Erkeklerin de tepki göstermesi gerek. Hayata burka arkasından bakan Afgan kadını olmayacağız, araba kullanamayan Suudi kadını olmayacağız” dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler