Oktay Akbal yapıtlarıyla yaşayacak

Edebiyatımızın usta kalemlerinden gazetemiz yazarı Oktay Akbal, ölümünün 2. yılında Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka mahallesinde anıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’yle Akbal’ın son anına kadar yanında bulunan dostlarından Hamdi Yücel Gürsoy’un birlikte düzenlediği etkinliklerde, yazarımızın yapıtlarıyla yaşamaya devam edeceği vurgulandı.

Yayınlanma: 28.08.2017 - 21:54
Abone Ol google-news

.Akbal’ın uzun yıllar yaşamını sürdürdüğü ve son nefesini verdiği Akyaka’daki ilk tören, Akyaka Mezarlığı’nda gerçekleştirildi. Burada eşi Ayla Akbal ve dostları mezara kırmızı karanfiller bıraktı. Mezarı başında konuşan Hamdi Yücel Gürsoy, İstanbul dışında hiçbir yerde yaşayamayacağını söyleyen Akbal’ın uzun yıllar Akyaka’da kaldığını anımsatarak, “Usta bir edebiyatçı olduktan sonra bile Anadolu’nun her köşesinde bir çok şeylerin yapılabileceğini, köylüyle, yerel halkla sarmaş dolaş olunabileceğini göstermiştir.” dedi.

Daha sonra Yücelen Otel’de gerçekleştirilen anma etkinliğinde konuşan Ayla Akbal, onun yokluğunu her geçen yıl daha derinden duyduğunu vurguladı. Törenlerin düzenlenmesindeki katkılarından ötürü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e ve Hamdi Yücel Gürsoy’a teşekkür eden Akbal, “Oktay Akbal, Atatürkçü ve halkçı bir yazar olarak, ülkemizin bugün içinde bulunduğu karanlık durumu görmek, yaşamak istemiyordu” dedi.

Yazar ve Eleştirmen Hikmet Altınkaynak da, Akbal için şunları söyledi: “Çağdaş Türk edebiyatının kurucularından bir yazar. Onun yapıtlarıyla pek çok edebiyatçı kendisine yol buldu. O nedenle gençleri etkiledi. Hem Atatürkçü düşüncesi, hem çağdaş edebiyatta açtığı yolla tanındı. Aramızdan ayrılmış olsa bile, yapıtlarıyla, adıyla daima yaşayacaktır.”

Etkinlikte, Coşkun Özdemir, Erol Ertuğrul, Cengiz Gündoğdu, Berin Taş da, öykü ve şiir seslendirdi. Münir Akalın da mini bir konser verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon