Cinayette 'Asuman' iddiaları: İki tarafı da idare ediyordu

Bölüm sekreteri Asuman S. kendisini boşanmış olarak tanıtıp hem profesörle hem doçentle aşk yaşıyordu. Doçentin annesinin elini öpmeye bile giden kadın, iki taraftan da para alıyordu.

Yayınlanma: 11.06.2014 - 09:53
Abone Ol google-news

Geçen hafta, Konya Selçuk Üniversitesi’ndeki odasında Kimya Bölümü Başkanı Prof. Ahmet Gülce’nin (55), boğazını keserek öldürdüğü öğretim üyesi Çevre Mühendisi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in (42) bankacı kardeşleri Ahmet ile Mustafa Özdemir, konuştu.

‘İKİ TARAFTAN DA PARA ALDI’

Üniversitedeki en yakın 5 akademisyen arkadaşı ile Konya polisinin ortak görüşü, uğruna cinayet işlendiği iddia edilen bölüm sekreteri Asuman S.’nin (35) hiç de masum olmadığı, iki yumurtayı birbirine çarptığını, maktul ve katilden yüklüce para aldığı.

‘SENİ ŞİKÂYET EDECEK’
Polis, Asuman S.’nin Doç. Dr. Özdemir’e ‘Ahmet Hoca beni taciz ediyor’ dediğini, Asuman’ın, Özdemir’in bölüm yöneticisine ve evli bir insana yakışmayan bu davranışları hazırladığı raporla YÖK’e vereceğini Gülce’ye haber verdiğini, dekan eşinin ve kendi kariyerinin tehlikede olduğunu öğrenen Gülce’nin bunalıma girdiğini, cinayeti bu nedenle işlediğini düşünüyor.

ANNEMİN ELİNİ ÖPTÜ
Mustafa Özdemir, eşinden kısa bir süre önce boşanan ağabeyi Doç. Dr. Özdemir’in Asuman ile aşk yaşadığını, hatta yazın evlenmeyi düşündüğünü anlattı: “Ağabeyim örf ve adetlere önem verirdi. Asuman’la ocak sonunda tanıştı, âşık oldu. Asuman kendisini boşanmış ve bir çocuklu olarak tanıttı. 7 Mart’ta karısından tek celsede boşandı. Ne istediyse verdi. Nisan başında da bizi Asuman’la tanışma yemeğine götürdü. Ağabeyim liseli âşıklar gibiydi. Asuman’ın ağzı çok iyi laf yapıyordu. Ağabeyimiz haramı helali bilirdi. Kadınlarla zorunlu olmadıkça tokalaşmazdı. Bu nedenle nisanda Asuman’la imam nikâhıyla evlendiğini söyledi. Annemizle de tanıştırdı, el öptürdü.”

BANKADAKİ 900 BİN KAYIP
Diğer kardeş Ahmet Özdemir de ağabeyinin kullanıldığını düşünüyor: “Ağabeyim ablama, ‘Hayatım boyunca yaşamadıklarımı yaşıyor, hissetmediklerimi hissediyorum’ demişti. Asuman’ın da ağabeyimi sevdiğini düşünmüştüm. Hal ve hareketleri öyleydi. 13-14 Mayıs’ta, ‘Satarsam babama büyük saygısızlık olur’ dediği İstikbal’deki dairesini, Flora’daki iki dairesini ve arsasını yok pahasına sattı. Bankadaki hesaplarıyla birlikte 900 bin TL tutuyordu. Ölümünden 10 gün önce Denizli Pamukkale Üniversitesi’ne kadrosu çıkmıştı. Orada Asuman’la yepyeni bir hayat kuracağını, parasını da yatırım için kullandığını sandık. Ama paralar ortada yok. Ağabeyimin banka hesapları bomboş. Bankalararası hareketlilik de yok. Asuman, bunun nedenini en iyi bilecek tek kişi.”

SÜNNET DİYE BIÇAK TAŞIRDI
Prof. Dr. Ahmet Gülce, dindarlığıyla tanınan bir bölüm yöneticisi. Eşi Handan Gülce, kariyer olarak hep kendisinden önce geldi. Handan Gülce’nin üniversitedeki adı, “Şansölye”. Merkel’e benzetiliyor. Ahmet Gülce, yıllardır  ‘Peygamber efendimiz de taşıyor, sünnet’ diye bıçak taşıyor. O bıçakla kendisini YÖK’e rapor edeceğini öğrendiği Celalettin Özdemir’i öldürdü. O bıçakla birlikte kanlı giysilerini Asuman’ın evinin yakınındaki bir çöp kutusuna attı.

ÜNİVERSİTE İÇİ SÜRGÜN TRAFİĞİ
Asuman S., üniversitede taşeron şirket elemanı. 10 yıl önce ilk evliliğini, Üniversite Sağlık Kültür Daire Başkanlığı şoförüyle yaptı, bir çocuğu oldu. İkinci evliliğini, eczacı kalfasıyla yaptı. Babası, emekli Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı. Asuman S., üniversitenin Ziraat Fakültesi, İktisat Fakültesi, Bilgi İşlem Dairesi ve Çevre Mühendisliği’ne sürgün edildi. Hep gönül ilişkileriyle ilgili söylentiler yüzünden yeri değiştiriliyordu. 2 Haziran’da da Ahmet ve Celalettin Hoca ile ilgili gönül meselesi nedeniyle Turizm Fakültesi’ne gönderilmişti.

BİRİ KATİL OLDU DİĞERİ MAKTUL
Konya polisi, Asuman’ın katil ve maktulle birlikte olduğunu, iki erkeğin ve eşlerinin haberdar olduğunu söylüyor: “Ahmet Hoca’dan, ‘Celalettin’den hamile kaldım, kürtaj olmam gerekiyor’ diye para aldığını, Ahmet Gülcü bizzat ifadesinde söyledi. Hoca bugüne kadar üç bankadan 25, 50, 11 bin lira kredi çekerek Asuman’a vermiş. Maktul Celalettin Özdemir’in de yüklüce miktarda parası kayıp. Hepsi elden verilmiş. Asuman yüzünden iki erkek birbirine düştü. İki yumurtayı birbirine çarptı. Biri katil, diğeri maktul oldu.”

SON 6 AYDIR BİZDEN KOPTU
Doç. Dr. Özdemir’in 5 yakın arkadaşı, çok üzgün: “Konya Ermenekli, 20 yıllık akademisyendi. Gerçek bir Atatürk milliyetçisiydi. Büyük bir gelecek vaat ediyordu. Aileden zengindi. Yoksul öğrencilerine burs veriyordu, yardımseverdi. Büyük kurum ve holdinglere bilirkişilik ve danışmanlık yapıyordu. Parlak bir bilimadamıydı.”

Doçentin akademisyen arkadaşları da Asuman S. ile ilişkiyi doğruluyor: “Eşinden sekreteri Asuman nedeniyle boşandı. Bize ‘Ahmet Hoca Asuman’ı taciz ediyormuş. Benden yardım istedi. Ben de yardım ediyorum’ dedi. İlişkileri böyle başladı. Son 6 aydır bizlerden koptu.” (Gazeteport)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler