HDP, AKP ve MHP ile bayramlaşmayacak

Kurban Bayramı’nda siyasi partiler arasındaki geleneksel bayramlaşma 2 Eylül Cumartesi gerçekleşecek. AKP ve MHP ile HDP arasında bayramlaşma olmayacak. CHP ve HDP karşılıklı bayram ziyareti gerçekleşecek. HDP’nin bayramlaşma programında ayrıca DSP ve Saadet Partisi de yer alacak.

Yayınlanma: 31.08.2017 - 21:48
Abone Ol google-news

 

Siyasi partilerin ve liderlerin Kurban Bayramı programları belli oldu. Sputnik'ten Yurdagül Şimşek'in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kurban Bayramı boyunca İstanbul'da olacağı belirtildi. Başbakan Yıldırım'ın da bayramı İstanbul'da karşılaması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU, BERBEROĞLU’NU ZİYARET EDECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kurban Bayramı'nın ilk günü yarın saat 13.00’de MİT tırları davası kapsamında tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret edecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bayramda Ankara'da olacak.

AKP, HÜDA-PAR İLE BİRİLKTE 7 PARTİYLE BAYRAMLAŞACAK

Siyasi partiler arasındaki bayramlaşma ise 2 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek. AKP’den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan başkanlığındaki bayramlaşma kabul heyetinde, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meryem Göka, Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa Özbey ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Rümeysa Kadak olacak. AKP'yi sırasıyla CHP, MHP, HÜDA-PAR, Saadet Partisi, BBP, DSP ve DP ziyaret edecek. Kurban Bayramı için AK Parti'de iki ayrı ziyaret heyeti oluşturuldu. CHP, HÜDA-PAR, BBP ve DP'yi, Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğu, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Pınar Doğan Aksoy ile Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Selman Özboyacı'dan oluşan heyet ziyarette bulunacak. MHP, Saadet Partisi ve DSP'ye ziyareti ise AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Kadın Kolları MKYK Üyesi Emel Anar ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Esme Özbağ'dan oluşan heyet gerçekleştirecek. AKP'de teşkilatla bayramlaşma ise bayramın ikinci günü saat 13.30'da parti genel merkezinde gerçekleştirilecek.

CHP İLE HDP ARASINDA BAYRAMLAŞMA OLACAK

CHP’den yapılan açıklamaya göre, örgütle bayramlaşma saat 13.30-14.30 arasında Genel Merkez’de yapılacak. CHP’de Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır başkanlığındaki kabul heyetinde, Kadın Kolları Ankara İl Başkan Ferhan Özkara ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Genç Osman Killik olacak. CHP sırasıyla, AK Parti, DSP, Vatan Partisi, HDP, BBP, DP, MHP, SP’yi kabul edecek. CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök başkanlığındaki ziyaret heyeti ise Kadın Kolları Üyesi Selda Güvenç ve Gençlik Kolları MYK Üyesi Kemal Güneri’den oluşacak. CHP, bayramlaşma için Genel Merkeze gelen partilere karşı ziyarette bulunacak.

HDP, CHP, DSP VE SAADET İLE BAYRAMLAŞACAK

HDP’den yapılan bilgilendirmeye göre de, MYK Üyesi Atiye Eren, İzmir Milletvekilimiz Müslüm Doğan, PM Üyesi Orhan Çelebi ve MDK Üyesi Yeliz Yıldırım, siyasi partilere bayram ziyaretini gerçekleştirecek. HDP heyeti sırasıyla CHP, DSP ve Saadet Partisi’ne gidecek. Bu partilerden HDP’yi ziyaret edecek heyetleri ise MYK üyesi Çilem Küçükkeleş, MYK üyesi Murad Mıhçı, Batman Milletvekili Saadet Becerikli ve PM üyesi Ali Ürküt karşılayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon