Türkiye'deki ensest gerçeğini gündeme getiren Melis Alphan'a 301 tehdidi

Türkiye'deki ensest gerçeğini 'Murat Başoğlu’na niye şaşırıyoruz? Türkiye’de ensest oranı yüzde 40!' başlığıyla köşesine taşıyan Melis Alphan'a sosyal medyada tehdit ve hakaret içerikli mesajlar yazıldı.

Yayınlanma: 02.09.2017 - 14:25
Abone Ol google-news

Hürriyet yazarı Melis Alphan, Murat Başoğlu'nun öz yegeniyle yaşadığı skandal ilişki sonrası gündeme gelen ensestle ilgili çarpıcı rakamlara yer veren bir yazı kaleme aldı. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü ile görüşen Alphan, Türkiye'deki ensest ilişki oranını yüzde 40 oranında olduğunu aktardı. 

Yazının ardından Alphan'a Twitter'da tehdit ve hakaret içeren mesajlar yazıldı. Bazı kullanıcılar Alphan'ın Murat Başoğlu'nu aklamak ve ensest ilişkisini normalleştirmek için tüm Türkiye'yi suçladığını iddia etti. Bir grup ise Alphan'a TCK 301'den (Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama) dava açılması gerektiğini savundu.

ALPHAN: YAPANLAR DÜŞÜNSÜN 

Tepkiler sonrası Twitter hesabından açıklama yapan Alphan,  "Ensest oranını yazdım diye beni TCK 301'den dava edeceklermişmiş. Yüce Türk milletine hakaret ediyormuşum. Yapanlar düşünsün" dedi. Alphan'ın açıklaması şöyle: 

Yüzde 40 ensest oranına itirazınız var ama kardeş çocuklarının zorla evlendirilmesini onaylıyorsunuz yani, doğru mu anlıyorum? Komik

Kendinle yüzleşeceksin Türkiye toplumu. Er ya da geç. Ne kadar erken, o kadar iyi.

Ensest oranını yazdım diye beni TCK 301'den dava edeceklermişmiş. Yüce Türk milletine hakaret ediyormuşum. Yapanlar düşünsün.

 

'Murat Başoğlu’na niye şaşırıyoruz? Türkiye’de ensest oranı yüzde 40!'

Murat Başoğlu ortaya çıktı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler