Milli Savunma Bakanlığı: SİHA'larla yapılan operasyonda sivil vatandaşlar zarar görmedi

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada "Silahlı insansız hava araçlarıyla yapılan terörle mücadele operasyonlarında hiçbir sivil vatandaşımız zarar görmemiştir." denildi.

Yayınlanma: 06.09.2017 - 20:02
Abone Ol google-news



Hakkari’de insansız hava aracı ile öldürülenlerin sivil olduğu iddialarına ilişkin Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada "Silahlı insansız hava araçlarıyla yapılan terörle mücadele operasyonlarında hiçbir sivil vatandaşımız zarar görmemiştir." denildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklama şu şekilde:

Son günlerde, Silahlı İnsansız Hava Araçları’nın (SİHA) terörle mücadeledeki başarılı operasyonlarına gölge düşürmek için asılsız iddialar ortaya atılmaktadır.
SİHA’ların terör örgütleriyle mücadeledeki başarılı ve etkin desteğinden rahatsız olan terör örgütü destekçileri; herhangi bir kanıt, delil göstermeksizin afaki söylemlerle terörle mücadelede kullanılan savunma araçlarımızın itibarını sarsmaya çalışmaktadır.
Terörle etkin ve verimli mücadele için kullanılan savunma araçlarımıza yönelik kasıtlı iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. SİHA’larla yapılan terörle mücadele operasyonlarında hiçbir sivil vatandaşımız zarar görmemiştir.
Ülkemizin huzuru ve güvenliği için terörle mücadelemiz; aralıksız, hız kesmeden, son teknolojik savunma araçlarımızla, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir.


Lice'ye giden HDP heyeti: Sivillere mermi sıkılmaktadır, bunun adı savaş suçudur


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler