Havuz yazarı 'bavulcu' Mehmet Baransu'nun yalanına sarıldı

Havuz medyası yazarı Mahmut Övür, FETÖ'den tutuklanan MİT'çi Enver Altaylı'nın yakından tanıdığı birinin MİT'e yazdığı mektuta o dönem Ergenekon tutuklusu olan emekli Albay Levent Göktaş'ın hapisten kaçırılma planı yapıldığını iddia ettiğini yazmıştı. O iddianın FETÖ'nün bavulcusu Mehmet Baransu'ya ait olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 07.09.2017 - 17:11
Abone Ol google-news

Yandaş Sabah yazarı Mahmut Övür,  geçen günlerde FETÖ'den tutuklanan eski MİT'çi Enver Altaylı'yı yakından tanıyan bir ismin darbe girişiminden 1 ay sonra  MİT'e mektup yazarak,  Altaylı'nın  Ergenekon kumpasında hedef alınan emekli Albay Levent Göktaş ile Enver Altaylı'nın çeşitli kereler görüştüklerini yazdığını iddia etti. Övür mektupta, Altaylı'nın Ergenekon'dan tutuklu olduğu dönemde Levent Göktaş'ı hapisten kaçırma planının yazıldığını da iddia etti. Bu konuyla ilgili konuşan Levent Göktaş, Övür'ün iddialarını yalanladı. Göktaş, iddianın FETÖ'cü Mehmet Baransu'nun Taraf gazetesinde yazdığı bir haber olduğunu söyledi. 

Yandaş yazarın iddiasıyla ilgili Odatv'den Barış Terkoğlu LeventGöktaş ile görüştü. İşte Barış Göktaş'ın konuyla ilgili söylediklerinden başlıklar;

"Erol Olçok akrabamızdır, Enver Altaylı'nın yeğeni ile bir kez görüştüm"

"Birincisi Erol Olçok ile birlikte. 15 Temmuz'da hayatını kaybetti, biliyorsunuz. Biz Çerkeziz, Olçok bizim akrabamızdır. Bir iş için görüştük. Bir tanıtım işi vardı. Biliyorsunuz, Erol da o işi yapıyordu. Diğer görüşmemiz de Enver Altaylı'nın yeğeni Furkan Torlak ile. Numan Kurtulmuş'un eski, Ömer Çelik'in yeni danışmanıdır Furkan Torlak. 'Komutanım gidiyoruz' dediler ve davet etti, gittik; 15-20 dakika çay içtik. Bunun dışında ne yüz yüze ne de telefonla görüşmemiz var. Ben Ankara’ya sık sık gelir, dostlarımla buluşurum. Ben o gece Polis Akademesi’nde akademisyen Furkan Torlak, eşim ve Mücahit Aslan’la görüştüm. Önce Erol Olçok’u aradım. Ulaşamayınca Mücahit Aslan’ı aradım. İlerleyen saatlerde Olçok’un İstanbul’da darbe girişimi sırasında öldüğünü üzüntü ile öğrendim”

Göktaş'ın hapisten kaçırılma iddiası Mehmet Baransu'nun haberi çıktı

 "Yok öyle bir şey. O kaçırma planı uydurması Taraf'ta Mehmet Baransu'nun haberiydi. Haberden sonra soruşturma açtılar, 'kovuşturmaya yer yoktur' kararı verildi. Zaten Enver Altaylı'yı ben o zaman tanımıyorum. 'Özel Kuvvetler'de görüştü' diyor ya; öyle bir görüşme de olmadı, o zaman tanımıyorum."

 

 

E


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler