Servis ücretleri taksiyle yarışıyor

İstanbul’da okul servisi ücretlerine yüzde 12.7 oranında zam yapıldı. Fiyat artışı hostes, rehber gibi giderlerle katlandı.

Yayınlanma: 08.09.2017 - 22:43
Abone Ol google-news

İstanbul’da okul servisi ücretlerine yüzde 12.7 oranında zam yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) toplantısında varılan uzlaşmayla servislerde yeni ücret tarifesi belirlendi. Buna göre İstanbul’da geçen yıl 175-420 lira arası değişen okul servis ücretleri, bu yıl 190-475 liraya kadar çıktı.

Kilometre başına yapılan artışın yüzde 8.6 ile 13.6 oranlarında değiştiği İstanbul’da, servis ücretleri taksiyle yarışır hale geldi. Önceki gün taksi ücretlerine yapılan yüzde 15 zam oranına karşın, okul servislerinin aylık masrafı taksilere göre daha pahalı hale geldi. Örneğin iki çocuğun yakın bir mesafedeki okulun servisi için toplam ücreti 500 TL’ye yaklaşırken, bu iki çocuğun ulaşım ihtiyacının birlikte gidecekleri bir taksiyle karşılanması durumunda ise aylık maliyet 440 TL’de kalıyor. Üstelik açıklanan okul servis fiyatlarına hostes/rehber personel ve anlık takip sistemleri erişimi gibi servisler de dahil değil.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler