MEB'de karikatür krizi :O sayfa imha edilecek... Telif yayınevinin sorumluluğu

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü 6. sınıf Türkçe çalışma kitabında Selçuk Erdem’in karikatürünün olduğu sayfanın imha edilmesini istedi. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş telif konusunda ise yayınevinin sorumlu olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 09.09.2017 - 16:59
Abone Ol google-news

Türkçe 6. sınıflar ders kitabında olan ve tartışma yaratan karikatürle ilgili MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş açıklama yaptı. Durmuş, "Bu sayfanın imha edilmesi gerekiyor diye arkadaşlarımıza talimat gönderdik. Bütün il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz öğrencilere dağıtılmak üzere hazır bekletilen kitaplardan Türkçe 6. sınıf kitaplarından sayfa 13’ü imha etmiş durumdalar. Öğrencilerimizin eline gitmeyecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Türkçe 6. sınıf kitabında bir ayının el hareketi yaptığı karikatürün yorumlanmasının istendiği sayfanın imha edilmesi gerektiği konusunda talimat gönderdiklerini belirterek, "Bütün il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz öğrencilere dağıtılmak üzere hazır bekletilen kitaplardan Türkçe 6. sınıf kitaplarından sayfa 13’ü imha etmiş durumdalar. Öğrencilerimizin eline gitmeyecek" dedi.

"Telif sorumluluğu yayınevine ait" 

Bir karikatürün herhangi bir telif hakkının kontrol edilmesinin gerekip gerekmediği sorusuna Durmuş, şunları kaydetti:

 "Hazırlayan firmanın malı bu telif hakları ona ait. Telife dair sorunlar da ona ait. Burada Selçuk Erdem bu eserini yayınevi izinsiz kullandı diye dava açabilir. Yayıneviyle onun arasında olan bir şey var. Eserlerin telifle alakalı haklarının eda edilmiş olması yayınevinin sorumluluğundadır.

MEB'in Türkçe kitabında karikatür krizi... Selçuk Erdem'den açıklama geldi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler