İzmir'in kurtuluş coşkusu... Atatürk’ü silmek isteyenlere inat

350 metrelik Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafları taşıyan İzmirliler, Türk ordusunun kente girdiği güzergâhı marşlar eşliğinde yürüdü.

Yayınlanma: 09.09.2017 - 22:38
Abone Ol google-news

İzmir’in kurtuluşu, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasının 95. yıldönümü İzmir’de “zafer yürüyüşüyle” kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan 350 metrelik Türk bayrağı ile Atatürk fotoğrafları taşıyan İzmirliler, Türk ordusunun kente girdiği güzergâhı yürüyerek bu kez İzmir’in caddelerinde çiçekler açmasını sağladı. Önceki akşam gerçekleştirilen “95. Yıl Bisiklet Turu” ve ilçelerdeki fener alaylarına katılan binlerce İzmirli, dün de alanları doldurarak, laik Cumhuriyete sahip çıkma sözü verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9 Eylül’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin mayası olduğunu söyleyerek “İstedikleri kadar silmeye çalışsınlar, biz Mustafa Kemal Paşa’nın adını o mücevher taşa defalarca yazacağız” dedi.

Provokasyon gibi

Önceki gün İZBAN açılış töreninde yaşanan gerginlik, 9 Eylül törenlerine de taşındı. Konak’ta toplanan kalabalık “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları atarken AKP’liler de tekbir getirip “Recep Tayyip Erdoğan” diye tezahürat yapmaya başladı. İzmirliler “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla ve İzmir Marşı’yla karşılık verdi. Tehlikeli gerginlik, araya çevik kuvvet ve milletvekillerinin girmesiyle daha da tırmanmadan engellendi.

İzmir Marşı'yla kol kola

95 yıl önce Türk ordusunun İzmir’e girdikten sonra geçtiği Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddelerini takip eden halk, Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. İzmir Marşı’nı söylemeyi ihmal etmeyen katılımcılara, İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosu da marşlarla eşlik etti. Yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler