Katar'dan ABD'ye 30 milyon dolar, Arakan'a ise 100 bin dolar bağış

Katar'ın, Harvey kasırgasından etkilenen ve kendisini teröre destek vermekle suçlayan ABD'nin Teksas eyaletine 30 milyon dolar yardım göndereceğini açıklarken, Arakanlı Müslümanlar için yalnızca 100 bin dolar ayırdığı belirtildi.

Yayınlanma: 11.09.2017 - 13:10
Abone Ol google-news

Harvey kasırgasının vurduğu Teksas'a en yüksek meblağda yardımda bulunan yabancı ülke Katar oldu. Katar'ın 30 milyon dolarlık yardım duyurusu, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Teksas'a 10 milyon dolarlık bağışta bulunacağını açıkladığı güne denk geldi.

Para konuşur... ABD, Katar'a 12 milyar dolarlık savaş uçağı sattı

Erdoğan'dan Myanmar için telefon

?Katar'ın ABD Büyükelçisi Meşal bin Hamad el Tani, Katar Harvey Fonu adında yeni bir fon kurduklarını ve yardımın buradan yapılacağını açıkladı.

İki ülkeden gelen açıklamalar, Körfez krizinde arabulucu konumunda olan Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el Ahmed el Sabah'ın, ABD Başkanı Donald Trump ve diğer Amerikalı yetkililerle görüşmek üzere Washington'da bulunduğu sırada yapıldı.

ABD bir süre önce Katar'ı teröre destek vermekle suçlamış Katar ise  ablukayı kırmak için ABD'ye 12 milyon dolarlık silah siparişi vermişti.

Geçen hafta ABD'nin Teksas eyaletini etkisi altına alan Harvey kasırgasında yaklaşık 70 kişi hayatını kaybetmişti.

MYANMAR'A SADECE 100 BİN DOLAR

Öte yandan Katar'ın, Myanmar'daki şiddetten kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için ise yalnızca 100 bin dolarlık yardımda bulunduğu açıklandı.

Katar merkezli yardım kuruluşları, Arakanlı Müslümanlara sağlık, barınak ve gıda alanlarında yardımda bulundu.

Erdoğan'dan Suriye itirafı: Türkiye ve Katar olmasaydı...

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye Katar Gözdağı: O günler geride kaldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler