Türkiye’den Arakan’a kalıcı barınma kampı

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AFAD başkanlığında yapılan toplantıda; Arakan’a yapılacak yardımları aktararak, “Fırsat verilsin, biz Türkiye Cumhuriyeti olarak sivil toplumumuzla gideceğiz ve kalıcı barınma kampları yaparak, bu hizmetleri vereceğiz” dedi.

Yayınlanma: 11.09.2017 - 23:53
Abone Ol google-news

Akdağ, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Arakan’da yaşanan olaylara ilişkin Arakan’a yapılacak yardımları düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu. AFAD Başkanlığı’nda yapılan toplantıda Akdağ, “Bir taraftan hükümetimizin kaynakları bir taraftan Arakan için daha önce yaşadığımız gibi Türk milletinin cömert tavrıyla oluşturduğumuz finans kaynaklarıyla Arakanlı kardeşlerimize yardım elimizi bir kez daha uzatacağız. Türkiye, bu konularda insanlığın vicdanı olmuştur ve böyle olmaya da devam edecek. Bu, bizim inançlarımızın ve var oluşumuzun bir gereği” diye konuştu.

Kalıcı ve sürekli bir yardımın önemli olacağını söyleyen Akdağ, Bangladeş ile görüşmelerin başladığını bildirerek “Fırsat verilsin, biz Türkiye Cumhuriyeti olarak sivil toplumumuzla gideceğiz ve kalıcı barınma kampları yaparak, bu hizmetleri vereceğiz” dedi.

AFAD Başkanı Güllüoğlu ise “Türkiye’den sivil toplum kuruluşlarının alanda yürüttüğü çalışmalar var. Bunun daha etkin yürütülmesi anlamında koordinasyon mekanizmalarını kurmak üzere görüşmelerimiz olacak. Bir taraftan da ihtiyaç duyulan gerekli maddi destek için de AFAD ve Kızılay olarak bugün itibarıyla bir kampanyaya çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon