2 çocuğun ölümüne neden olan 13 yaşındaki şoförünün yargıladığı davada gerginlik

Sancaktepe'de 2 çocuğun ölümüyle sonuçlanan kazada minibüs şoförü 13 yaşındaki R.A.'nın "bilinçli taksirle iki kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması" suçundan 11 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 12.09.2017 - 16:56
Abone Ol google-news

 

Mahkeme, maktul Efe Yağız'ın otopsi raporunun beklenmesine hükmederken, sanığın kusur durumu hakkında Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldırılmasına karar verdi. Sancaktepe'de 2 çocuğun ölümüne neden olan 13 yaşındaki minibüs şoförü R.A.'nın "bilinçli taksirle iki kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde kapalı görülen duruşmaya, tutuklu sanık R.A. cezaevinden getirilirken, kazada hayatını kaybeden çocukların aileleri ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık avukatı, "Bütün deliller toplanmıştır, müvekkilin kaçma şüphesinin bulunmaması, anne babasının yanında kalacak olması,eğitim öğretimine başlayacak olması, adli kontrol hükümlerinin uygulanabilir olması, tutuklamanın tedbir olması mahiyeti de göz önüne alınarak tutukluluk halinin kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi.
Bunun üzerine kazada hayatını kaybeden çocuklarının ailesinin tepki göstermesiyle salonda gerginlik yaşandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, suça sürüklenen çocuk R.A.'nın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Maktul Efe Yağız'ın otopsi raporunun beklenmesine karar veren mahkeme, dava dosyasının İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilerek sanığın kusur durumu hakkında rapor aldırılmasına hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Olayın geçmişi
Sancaktepe'de 8 Haziran 2017 tarihinde aşırı hız yapan minibüs önüne bir çocuğu da katarak eve girmişti. Olay nedeniyle evde bulunan çocuklar Efe Yağız Tepe ve Elif Nur Dursun'un hayatını kaybetmişti. Olay sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında 13 yaşındaki minibüs şoförü R.A. hakkında "bilinçli taksirle iki kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması" suçundan 11 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler