ÖKK davasında Whatsapp mesajı tartışması: Ben mesajı attım, iki mavi tıkı gördüm

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili davanın 9'uncu celsesi Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Semih Terzi'yi Diyarbakır'dan uğurlayan Volkan Yaman dinlendi.

Yayınlanma: 12.09.2017 - 17:28
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili davanın 9'uncu celsesi Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Öğleden başlayan duruşmada, 15 Temmuz'da 12. Tabur komutanı olan ve Semih Terzi'yi Diyarbakır'dan uğurlayanlar arasında bulunan Volkan Yaman tanıklık yaptı.

 “İKİ MAVİ TIKI GÖRDÜM”

 Volkan Yaman önceki ifadelerini tekrarlarken Başkan Bayram Kantık'ın bir sorusu üzerine şunları anlattı: "İşin rengi anlaşıldıktan sonra Altan Bora Albayımla birlikte benim telefonumdan whatsApp mesajıyla, özel kuvvetler komutanıyla görüştüğümüzü belirtip, 'Semih Terzi emir komuta dışında hareket ediyor. Kendinin ve taburunun güvenliğini sağladıktan sonra gerekeni yap' dedi. Okudu mu, aldı mı bilmiyorum."

 Sanık Fatih Şahin’in bu mesajı Altan Bora'nın mı kendisinin mi yazdığı sorusu üzerine de Volkan Yaman, "Bu mesajı beraber yazdık, o metni hazırladı, ama gördüm. Gönderme tuşuna ben bastım. Uçakta olduğun için telefonun belki kapalıydı, ama iletildiğini gösteren iki mavi tıkı gördüm. Okuyup okumadığını bilmiyorum" dedi.

Bir mağdur müşteki avukatı, Volkan Yaman'dan Fatih Şahin'e gönderdikleri mesajın saatini adli makamlara bildirmesini istedi. Bunun üzerine Yaman şunları anlattı: "Mesajın okunduğunu gösteren iki beyazı gördükten sonra sildim. Sonra Altan Bora'yla geri getirmeye çalıştık, ama başaramadık. Neden sildim? Altan Bora'nın adı sıkıyönetim listesinde yer alan 7. Kolordu Komutanının emrine girmemiz talimatı bende şüphe uyandırdığı için sildim."

 “İÇERİĞİ BENİM AÇIMDAN SIKINTILI BİR MESAJDI”

Volkan Yaman, Fatih Şahin'in avukatı Çiğdem Koç'un aynı konudaki sorusunu, “Altan Bora'nın da telefonunda whatsApp vardı. Fatih Şahin'in numarası da vardı. İçeriği benim açımdan sıkıntılı bir mesajdı. Benim telefonumdan atılınca ileride sıkıntı yaratır düşüncesiyle sildim."

 Avukat Koç daha önceki beyanında, Altan Bora'nın Fatih Şahin'in telefon numarasını kendisinden istediğini söylediğini hatırlatınca Volkan Yaman duraksayarak şu açıklamayı yaptı: "Şöyle söyleyeyim, Altan Bora'da tüm tabur komutanlarının numarası vardır."

 Fatih Şahin de söz alarak, numarasının Altan Bora'da bulunduğunu doğrulamak için Bora ile görüşme kayıtlarının olduğunu hatırlattı. Volkan Yaman'ın Semih Terzi Diyarbakır Havaalanı Terminal binasındayken televizyonun açık olduğu şeklindeki ifadesi üzerine de sanıklardan Ahmet Kara şunları söyledi: "Bu mümkün değil. Oraya gittiğimizde, televizyonu açın, köprüdeki hareketliliği Semih Terzi görsün denildi. Epey uğraştık, dışarıdan birileri de geldi, ama çalıştıramadık. Semih Terzi farkedince, kim size TV'yi açın, gidin dedi. Biz oradayken TV kesinlikle açılmadı."

Kara'nın bu açıklamasından sonra Başkan Kantık, "Aynı yerden mi bahsediyorsunuz?" diye sordu. Kara, "evet" derken Volkan Yaman, "Ben terminal binasına bir kez girdim, TV açık diye hatırlıyorum" karşılığını verdi.

 Volkan Yaman sanık avukatlarının, "Semih Terzi size uçağa binme emri verse, kabul etmeme gibi bir durumunuz olur muydu?" sorusunu da "O an itibarıyla olmazdı" diye cevapladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon