Sosyal medyada gündem olan Sürmene'deki binanın sahibi konuştu: Doğayı düşündük

CHP'li Pekşen’in imar kirliğine dikkat çekmek için sosyal medya hesabından fotoğrafını paylaştığı Trabzon'un Sürmene ilçesindeki 9 katlı binanın sahibi iş insanı Köksal Akduman, kalabalık bir aile olduklarını söylerken "Biz bu binayı inşa ederken doğayı da düşündük" dedi.

Yayınlanma: 12.09.2017 - 19:11
Abone Ol google-news

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Karadeniz Bölgesi’nde yüksek katlı bina ve imar kirliğine dikkat çekmek amacıyla yapımına 1995 yılında başlanan 9 katlı binanın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Pekşen’in sosyal medyada "Burası Trabzon Sürmene. Karadeniz yaylalarının nasıl yok edildiğinin göstergesi. İşte AKP’nin belediyecilik anlayışı" notuyla paylaştığı fotoğraf kısa sürede sosyal medyada da tepki çekti.

‘BİZ KALABALIK BİR AİLEYİZ’

Sürmene ilçesi Oylum Mahallesi’nde yer alan bahse konu binanın sahibi iş insanı Köksal Akduman hakkındaki iddialara şu ifadelerle yanıt verdi:

“İşin aslına bakılırsa Sayın Pekşen'in söylemlerinde kısmen haklılık payı var lakin daha köylere ve yaylara çıkmadan Karadeniz ve Trabzon sahil ve merkezlerindeki usulsüz yapılaşmaya dikkat çekerse daha faydalı icraatlarda bulunmuş olur. Biz kalabalık bir aileyiz vakti zamanında bu binayı inşa ederken biz de doğayı düşünerek yaptık. Binada yaklaşık 18 daire var. Siz bunun yaygın inşa modeli ile yapıldığını düşünürseniz 18 ayrı ev yeri demektir. O zamanda ekecek biçecek yer bulamazsınız. Biz de düşünerek 1995 ve 2000 yılları arasında bu şekilde yapının daha uygun olduğu fikrine vardık. Yani sayın Pekşen'in iddia ettiği gibi yakın tarihte yapılmış bir yapı değildir hiçbir şekilde de rant amacı gibi bir şey söz konusu değildir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler