Hükümetten Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı hakkında açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, HDP'li Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine yapılan saldırı için "Bu saldırıyı kınıyor ve yapanları lanetliyorum. Bu çirkinliği yapan şahıslarla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Adli yargı önünde yaptıklarının hesabını vereceklerdir" dedi.

Yayınlanma: 14.09.2017 - 10:24
Abone Ol google-news

<video:823327>

Bekir Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları: 

"Cenazenin mezarlıktan çıkarılması 20-25 kendini bilmez kişi tarafından yapılmış bir iş değildir. Bunları savunmak için söylemiyorum ama kamuoyunda sanki böyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunun yanlışlığını ifade etmek için özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü ona böyle bir şey yapılması daha da büyük bir çirkinlik, saygısızlık olur. Büyük bir suç olur. Bizim inancımıza göre insanların ölümünden sonra defnedileceği yerlerde yapılması gereken işler bellidir, onun dışında yapılacak şeyler inancımızın da tasvip etmediği, doğru görmediği şeylerdir. Toplumumuzu gerecek, insanlarımız arasındaki kardeşlik hukukunu zedeleyecek böylesi saygısız davranışlardan uzak durmak lazım. Bu tür davranışların kimseye bir faydası yok. Bu saldırıyı kınıyor ve yapanları lanetliyorum. Bu çirkinliği yapan şahıslarla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Adli yargı önünde yaptıklarının hesabını vereceklerdir"

Mehdi Eker: Saygı gösterilmesi gerekiyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, HDP’li Aysel Tuğluk’un annesinin cenaze töreninde yapılan ırkçı saldırıya ilişkin, “Cenazeye saygı gösterilmesi gerekiyor” dedi.

Eker, “Tabii benim de dışarıdan takip ettiğim kadarıyla orada İncek bölgesindeki mezarlığa giderken orada bazı kişilerin protestosuna maruz kalıyor. Valilikten açıklama yapıldı, İçişleri Bakanımız da olay yerine gidiyor. Merhumenin yakınları ile akrabaları ile görüşmeler yapılıyor. Cenazeye saygı gösterilmesi gerekiyor, bizim değerlerimizde olan bir şey. Bu manada cenazeye bu tür yapılan yakışıksız şeyleri protesto her neyse, ama buna katılmadığımı, özellikle bunu doğru görmediğimi de ifade etmek istiyorum. Bu yanlıştır. Bakanımız da orada ailenin istemesi halinde bu definin orada gerçekleştirileceğini, bununla ilgili her türlü güvenlik tedbirinin alınacağını ifade etmiştir. Bundan sonrası ailenin kararı. Bu tür davranışlara karşı güvenlik kuvvetleri tedbirler aldı. Bu tür şeylerin tekrarlanmamasını diliyorum. Cenazeye saygı gösterilmesi gerekiyor. Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

"KAPANMAZ YARALARA AÇAR"

AKP Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Birliğe ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde,ölüler arasında ayrımcılık yapmak, diriler arasında kapanmaz yaralar açar" dedi.

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı... Cenaze mezardan çıkarıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler