'Plaja baskın'a validen skandal savunma: Doktorlar sarhoş gezmemeli

Zonguldak’ta, iki kadın doktorun bira içtikleri için gözaltına alındığı plajda ‘inceleme’ yapan Vali Ahmet Çınar, polis baskınını savunmaya çalıştı. Görüntünün rahatsız ediciliğini kabul eden Vali Çınar, plajdaki içki yasağını savunurken iki kadın doktorun olay sırasında sarhoş olduğunu ileri sürdü.

Yayınlanma: 15.09.2017 - 13:23
Abone Ol google-news

<video:822998>

Zonguldak halk plajında salı günü iş çıkışında bira içen 2 kadının başına önce polislerin üşüşmesi, sonra iki kadının Emniyet’e götürülerek gece yarısına kadar bekletilmesi ve ceza kesilmesinin yankıları sürüyor.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir ve İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı ile birlikte tartışma yaratan olayın yaşandığı Kapuz Plajı’nda ‘incelemeler’ yaptı. Gazetecilerin olayı sorması üzerine Vali, konuyu tartışmaya değer görmediğini söyledi ve şu açıklamayı yaptı:

‘Bayanların davranışları’

“Son derece basit, küçük, her yerde her zaman yaşanabilen bir olay. Olup biten sadece polisimize, ‘Plajda insanları rahatsız eden bir sorun var’ diye telaşlı bir çağrı oluyor. Polisimiz de ‘Yunus’ dediğimiz gezici ekibimiz buraya geliyor ‘Olay nedir?’ diye. Burada bayan arkadaşların alkol aldıkları ve çevreyi rahatsız ettiklerine şahit oluyorlar. Konu tamamen budur. Ama evet sanki plajda iki bayanın başına dikilmiş polisler görüntüsü, onu da fotoğrafı çeken arkadaşların sanat kabiliyetine yormak lazım. Görüntü itibarıyla böyle rahatsız edici bir durum olsa da olayın içeriği itibarıyla polisin rutin bir işidir. Görevini yapmıştır.”

‘Burada içki istenmez’

Plajın girişinde CHP’li belediyenin astığı “içki içilmez” tabelasına dikkat çeken Vali, “Burada içki içilmesini kimse istemez. Bir adım daha öne gitmek gerekirse; az önce söyledim. ‘İçki içti’ diye kontrol edilme durumu yok. Davranışlarından dolayı yapılan ihbar üzerine polisin işini yaparken bu arkadaşların sarhoşluk seviyesinde belki bir tanesinin onu bilmiyorum. Bundan daha çok konuşulması gereken, bu seviyede sorumluluk sahibi olan kamu görevlilerinin toplumun içerisinde özellikle bunlar doktor ise çocukların çok olduğu bir yerde sarhoş bir şekilde dolaşmanın çok yanlış olduğunu, doğru olmadığını, bir toplumsal sorumluluk anlayışıyla daha örnek bir davranış sergileyebilirlerdi” diye konuştu.

Vali ‘sarhoşlardı’ dedi ama...

Salı günü mesailerinin ardından plaja gelen ve yanlarında getirdikleri biraları içmek isteyen doktor S.Ç. ve meslektaşı olan arkadaşı, önce plaj güvenlik görevlisinin, sonra zabıtanın, son olarak da kalabalık bir polis ekibinin ‘uyarılarına’ maruz kalmıştı. Kimseyi rahatsız etmediklerini ve rahatsızlık vermeden içki içme hakları olduğunu söyleyen iki kadın, önce alkol kontrolüne sokulmuş, sonra karakola götürülmüştü. Gece yarısına kadar burada bekletilen iki kadına, Kabahatler Kanunu’nun ‘Çevreye rahatsızlık verme’ maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle 109’ar lira idari para cezası kesilmişti. Vali’nin “sarhoşluk durumunu biliyorsunuz” dediği kadınların alkol muayenesinde (kendi beyanlarına göre) birinde 0, birinde ise 0.50 promil alkol çıkmıştır.

Plajda bira içtikleri için karakola götürülen iki kadın doktora ceza kesildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler