Tahir Elçi soruşturması dosyasından pis kokular geliyor

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çatışmalarda zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptıktan sonra öldürülmesinin ardından 92 hafta geçti.

Yayınlanma: 15.09.2017 - 17:05
Abone Ol google-news

Ömrünü faili meçhul cinayetler ve cezasızlıkla mücadeleye adayan Elçi’nin fail veya failleri aradan geçen 644 günde bulunamadı, dosyada bir ilerleme sağlanamadı. Diyarbakır Barosu, her hafta olduğu gibi bu hafta da Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak Elçi için adalet istedi. Baro Başkan Yardımcısı Sertaç Buluttekin, “ Rahmetli Başkanımız Tahir Elçi, yürüttüğü adalet mücadelesiyle, hak mücadelesiyle tarafını açıkça ilan eden ve bu uğurda birçok tehlikeyi göze alan cesur bir insandı. Değerleri, estetiği, on binlerce yıllık kültür birikimini korumak için canını ortaya koyan biriydi.

Tahir Elçi ismini duyunca belki hüzünleniyoruz, acı çekiyoruz ama en çok da bu dünyada iyi insanların cesur insanların olmasının verdiği huzuru alıyoruz. Tahir Elçi deyince çok güzel kokular alıyoruz. Diğer taraftan Tahir Elçi cinayeti aklımıza geldiğinde, artık bizleri bir öfke kaplamaya başlıyor. Bu öfkemizin nedeni aşikar: defalarca buradan seslendiğimiz yetkililerden, hiçbir somut cevap almadık. Tahir Elçi cinayetinin gerçekleştiği dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu; gerek ikili görüşmelerde bizlere verdiğiniz sözleri ve gerekse de basın yoluyla yaptığınız açıklamaları sizlere defalarca hatırlattık.Tek bir cevap alamadık. Anladık ki iyi ve kötünün mücadelesinde Tahir Elçi’nin yer aldığı tarafta değilsiniz.

Sizin taraftan bu tarafa hiç de güzel kokular gelmiyor. Tekrar Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz; Başkanımız Tahir Elçi’nin katledilmesine ilişkin vakıanın aydınlatılması için inisiyatif almanızı ve kamusal gücünüzü adaletin tecellisi için kullanmanızı beklediğimizi dile getirmiştik. Maalesef bu konuda hiçbir geri dönüş alamadık. Sayın Cumhurbaşkanı; bugün bu talebimizi yineleyerek, Tahir Elçi’nin katledilmesine ilişkin yürütülen soruşturma dosyasından pis kokular geldiğini söylemek durumundayız” diye konuştu. Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler