Metrobüste kadına taciz: ‘Üstü açık, kolunda dövmesi var’

İstanbul’da bir üniversitenin dekanı metrobüste yolculuk yaparken bir kadını tacize maruz bıraktı. Olay yerine gelen polis tarafından bir buçuk saat gecikmeyle karakola götürülen erkek, görgü tanığıyla anlaşmaya çalıştı.

Yayınlanma: 15.09.2017 - 17:22
Abone Ol google-news


İstanbul’da önceki gün metrobüse binen bir kadın bir vakıf üniveritesinde dekan olduğunu belirttiği H.C.U. isimli erkeğin tacizine maruz kaldı.

Kadının tepki göstermesi üzerine çıkan tartışmanın ardından H.C.U. kadının koluna vurup metrobüsten indi.

Bunun üzerine cinsel saldırıya maruz bırakılan kadın da H.C.U.’nun ardından metrobüsten indi ve kendisine beklemesi gerektiğini ve polis çağıracağını söyledi.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre bu sırada H.C.U. telefonda konuştuğu kişiye kadını “Üstü açık, kolunda dövmesi ve elinde sigarası bulunan bir kız” sözleri ile tarif etti.

Darp raporu alan kadın, olay yerine gelen polislerle birlikte karakola giderek H.C.U.’dan şikayetçi oldu.

‘Şahıs yol vermedi, omzuma vurdu’

Kadın karakolda verdiği ifadesinde olanları şöyle anlattı:

    08.15 sıralarında Uzunçayır Metrobüs Durağı’ndan, Zincirlikuyu Metrobüs Durağı’na gelmek amacıyla bindim. Zincirlikuyu Metrobüs durağında metrobüsten inmek istedim. Plakasını ve kapı numarasını alamadığım araçtan inmek istediğimde, ismini sonradan öğrendiğim H.C.U., isimli şahıs araç içerisinde benin önüme geçti. Kendisinden yol istemek için omzuna dokundum ve yol istedim. Ancak şahıs, benim göğsüme doğru dirseğiyle dokundu. Bunun üzerinde ben de şahsın omzundan ne yapıyorsun diyerek ittirdim. Akabinde ise şahıs benim omzuma vurdu ve aramızda bir arbede çıktı. Ardından ise şahıs araçtan inerek, diğer metrobüs aracına doğru yöneldi.

    Ben de peşinden giderek durmasını ve polis çağıracağımı söyledim. Şahıs orada beklerken telefonla konuşarak, ‘Üstü açık, kolunda dövmesi ve elinde sigarası bulunan bir kız’ diyerek beni tarif etti. Ben polisi aradım ve olay yerine gelen polislerle birlikte gerekli işlemler için polis merkezine geldik. Bu sırada olay yerinde bulunan yine ismini olay nedeniyle öğrendiğim C.Ö., isimli şahısta şahsın oradan uzaklaşmasını engellemek amacıyla kolundan tutarak engel oldu. H.C.U., olaya tanıklık eden C.Ö., isimli şahsa ve bana ‘siz sevgilisiniz galiba o yüzden burada birliktesiniz’ gibi cümleler sarf etti.

‘Karakola geç getirildi, görgü tanığıyla anlaşmaya çalıştı’

“Şahsın yaptıklarının yanına kar kalmamasını istiyorum” diyen kadın ayrıca H.C.U.’nun polis merkezine olayın ardından 1 buçuk saat sonra getirildiğini ve bu esnada görgü tanığı C.Ö. ile anlaşmaya çalıştığını söyledi:

    H.C.U.’yu karakola bir buçuk saat geç getirdiler ve ifade vermeden önce görgü tanığıyla anlaşmaya çalışmış. Görgü tanığı C.Ö. ise ifadesini verdi. Polisler tarafından yakalandığında telefonda konuştuğu kişiye ‘Üstü açık, kolunda dövmesi vardı zaten’ diyordu. Yaşadıklarımdan dolayı psikolojim bozuldu. Kendisinin dekan olduğunu öğrenince ayrıca şok yaşadım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon