Arşiv Unutmaz! AKP'li Bakan Nabi Avcı 4 yıl önce TEOG'u öve öve böyle tanıtmıştı...

Erdoğan’ın talimatı üzerine MEB, TEOG sınavını kaldırdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bu sene TEOG sınavının yapılmayacağını söylemesinin ardından muhalefetten tepki gecikmedi.

Yayınlanma: 19.09.2017 - 16:02
Abone Ol google-news

<video:827046>


Övgüyle getirilen TEOG'un kaldırılmasına ilişkin CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, sosyal medyadan paylaştığı dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın videosuyla tepkisini gösterdi.

Dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olan TEOG sistemini anlattığı videoyu paylaşan CHP İzmir milletvekili Atila Sertel, "Üzerinde çok çalıştık, herkese danıştık, sistemi kökten değiştirecek diye sunulan TEOG, bugün tek bir kişinin talimatıyla kaldırıldı." ifadesiyle paylaştı.

NABİ AVCI TEOG'U ÖVE ÖVE BİTİREMEMİŞTİ

2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olacak sistemi anlatan Bakan Avcı, şunları söylemişti;

 "2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanacak yerleştirme mantığı sayesinde okullara alternatif olarak ortaya çıkan kurumlara artık ihtiyaç duymayacaksınız" diyerek "sosyal, sanatsal, sportif etkinliklere inşallah daha fazla vakit ayıracaksınız. Ailelerinizle, arkadaşlarınızla daha çok vakit geçireceksiniz. ’Ya sınava giremezsem, ya hasta olursam, ya başıma bir iş gelirse’ endişelerini ve streslerini yaşamayacağınız bir yerleştirme süreci oluşturuyoruz. Bu uygulama, ilgili bütün tarafların katılımıyla birlikte oluşturuldu. 16 ilde çalıştaylar düzenlendi. Bu uygulama bütün paydaşların katkısıyla şekillendi" ifadelerini kullandı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler