BM'den Trump'a savaş uyarısı: Şu an devlet adamlığının zamanı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Kurulu'nun açılış konuşmasında, Kuzey Kore'ye müdahaleden söz eden ABD Başkanı Trump'ı uyardı: Şu an devlet adamlığının zamanı. Uyurgezer gibi savaşa girmemeliyiz.

Yayınlanma: 19.09.2017 - 16:59
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu bugün başlarken, Genel Sekreter Antonio Guterres açılış konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump’ı isim vermeden eleştirdi. BM Genel Sekreteri, Kuzey Kore ile savaştan kaçınılması ve siyasi kazanım için mültecilere karşı nefret yaratılmaması uyarısında bulundu.

"Şu an devlet adamlığının zamanı. Uyurgezer gibi savaşa girmemeliyiz” 

 Guterres dünya liderlerine seslendiği açılış konuşmasında, Kuzey Kore krizinin siyasi bir süreçle çözülmesi gerektiğini söyledi. Trump Kuzey Kore’ye askeri müdahaleden söz etmişken, Guterres “Şu an devlet adamlığının zamanı. Uyurgezer gibi savaşa girmemeliyiz” dedi.

 BM’nin eski Mülteciler Yüksek Komiseri olan Guterres, “Mültecilerin ve göçmenlerin klişe kalıplara sokulmasından ve günah keçisi haline getirilmesinden, siyasilerin seçim kazanımı elde etmek için onlara karşı nefreti kaşımasından acı duyuyorum” ifadelerini de kullandı.

 BM Genel Sekreteri’nin bu sözleri, Donald Trump’a karşı eleştiri olarak algılandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler