Macron'a gıyabında gönderme... "Türkiye Cumhurbaşkanı ile görüşmek bir değerdir"

Bir süre önce Le Point dergisine verdiği röportajda, "Dünya lideri olmak havalı bir şey değil, Erdoğan'la 10 günde bir konuşmak zorundayım" ifadelerini kullanan Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron Erdoğan'la BM genel kurulunda görüştü. Görüşmenin ardından Saray'dan yapılan açıklamada "Türkiye Cumhurbaşkanı ile görüşmek bir değerdir" ifadelerini kullanıldı.

Yayınlanma: 20.09.2017 - 09:52
Abone Ol google-news

Fransa Cumhurbaşkanı Macron bir süre önce Le Point dergisine verdiği röportajda, "Dünya lideri olmak havalı bir şey değil, Erdoğan'la 10 günde bir konuşmak zorundayım" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, Macron'un bu sözlerine "Türkiye'nin Cumhurbaşkanıyla görüşmenin onlar için bir artı değer olduğunu düşünürüm" sözleriyle yanıt vermişti. Bu polemiğin ardından iki lider ilk kez bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York kentinde bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan, BM binasında liderlerin ikili görüşmeleri için ayrılan bölümde, ilk olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

 Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da hazır bulundu.

 Macron, Le Point dergisine ağustos ayında verdiği röportajda, küresel alanda 'yeni havalı çocuk' olmaya çalışıp çalışmadığı sorusu üzerine "Biliyorsunuz, küresel sahne aslında o kadar da havalı bir yer değil" yanıtı vermiş, bu sözleriyle ne demek istediği sorulan Macron, şu "Her 10 günde bir Erdoğan'la konuşmak zorunda olan benim" demişti.

 Daha sonra bu sözlerine açıklık getiren Macron'un New York’tan yansıyan görüntülerde Erdoğan karşısındaki tavırları da samimi olması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı'nın sosyal medya hesabından Erdoğan ve Macron'un görüşmesine ilişkin fotoğraf paylaşılıp; Fransızca mesajda "Türkiye Cumhurbaşkanı ile görüşmek bir değerdir" ifadeleri kullanıldı.  İşte Cumhurbaşkanlığı tarafından paylaşılan o mesaj;


 

Macron: Dünya lideri olmak havalı bir şey değil, Erdoğan'la 10 günde bir konuşmak zorundayım

Erdoğan'dan Macron'a 'telefon' yanıtı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler